UEFA DOBILA NEVIĐENI UDARAC: / Navijači Celtica svojim potezom izazvali oduševljenje širom svijeta

Image
Foto: Screenshot

Navijači Celtica razbjesnili su čelnike Uefe kada su tijekom utakmice s izraelskim Hapoel Be'er Shevom masovno mahali paletsinskim zastavama.

24.8.2016.
11:46
Screenshot
VOYO logo

Zbog toga je krovna organizacija europskog nogometa odlučila kazniti klub. Maštoviti navijači Celtica odmah su pronašli odgovor. Odlučli su Palestini donirati novaca u visini kazne koju Uefa propiše klubu. S tim ciljem pokrenuli su kampanju #matchthefineforpalestine.

Do sada su, javlja Independent, prikupili oko ok 117 tisuća eura, te iznos konstantno raste. Cijeli prihod trebao bi biti poklonjen u svrhu medicinske njege te Lajee centru, kulturnom i sportskom projektu za djecu u izbjegličkom kampu Aida u Betlehemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom utakmice s Hapoelom pripadnici Zelenih brigada (grupa navijača Celtica) i ostali fanovi mahali su zastavama u znak podrške Palestini. Riječ je o činu solidarnosti koji je dobio pordšu u cijelom svjitu te su mnogi izrazili poštovanje klubu. Također, zbog tog čina Uefa je odlučila reagirati jer smatraju da je nedopustivo na stadionu istaknuti palestinsku zastavu. Zbog toga smo dolučili pokrenuti kampanju. Prikupljupljeni novac razdijelit ćemo u medicinske svrhe te pomoć centru Lajee", poručili su navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naveli su i kako će donacija centru Lajee omogučiti kupovinu sportske opreme kako bi izbjeglički kamp dobio svoju momčad koja će se zvati Aida Celtic te će se natjecati u ligi za mlade u Betlehemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Celtica istaknuli su palestinske zastave i prije dvije godine na utakmici s Reykjavikom. Kao što je poznato Uefa zabranjuje isticanje političkih, ideoloških, vjerskih te poruka uvredljive i provokativne prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo