‘TO JE LAŽNA VIJEST’: / Liverpoolovim navijačima stigla poruka koja im se nimalo neće svidjeti

Image
Foto: Profimedia

Poništi li se sezona postat će vjerojatno najveći luzeri u povijesti

18.3.2020.
10:07
Profimedia
VOYO logo

Ne dođe li uskoro do smirivanja situacije s koronavrusom europskim nogometnim ligama ozbiljno prijeti da se okončaju bez prvaka. Jednostavno jedan je od scenarija da se ova sezona poništi kao da je nije niti bilo. Liverpool je zasigurno jedan od klubova koje bi ta odluka najteže pogodila. Njihovi navijači već 30 godina čekaju na naslov prvaka. Ove godine na najboljem su putu da ga osovje. Imaju 25 bodova više od drugolasiranog Manchester Cityja i još ih samo dvije pobjede dijele do toga da osiguraju naslov.

Neki mediji objavili su da će Liverpool biti dodijeljen naslov ako se sada prekine sezone, no predsjednik Uefe Aleksander Čeferin odbacio je takve sugestije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidio sam i čuo neke lažne vijesti da će Uefa savjetovati ligama da sada završe prvenstva i da prvaci budu oni koji su vodeći na tablicama. Mogu samo reći da to nije istina. Naš cilj je da se prvenstva odigraju do kraja. Nismo nikome preporučili da se prekinu”, poručio je Čeferin.

U međuvremenu, predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales također odbacio ideju da se naslov prvaka dodijeli trenutačnom lideru prvenstva Barceloni ako se prvenstvo ne bude moglo završiti do 30. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

“Ova sezone se mora završiti pod istim pravilima, iako je situacija izvanredna. Ne bi bilo pošteno da se prvenstvo okonča s aktualnim poretkom na tablici”, kazao je.

Nakon odluke o odgodi Eura za iduću godinu, dogovoreno je da se prvenstva mogu završiti do 30. lipnja, ovisno o stanju s pandemijom koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo