VIDEO: / Nevjerojatno što je sudac molio Messija

17.10.2012.
14:57
VOYO logo

Nogometaši Argentine su imali maksimalno dobar ulov tijekom nekoliko posljednjih kvalifikacijskih dana. Poslije Urugvaja doma (3:0), argentinski su nogometaši svladali Čile 2:1 u gostima.

Dva od tri pogotka Urugvaju je zabio Lionel Messi. Čileancima je utrpao jedan, onaj prvi na utakmici u 28. minuti, koji je umnogome odredio ovaj ogled. Sjajno je Messi utrčao na odličnu dubinsku loptu koju je poslao Gago, izbio sam pred Pinta, potom fintirao jednog obrambenog igrača i plasirao ju u mrežu za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se domaći igrači još nisu niti snašli bilo je 2:0 i to nakon odlične solo-akcije Gonzala Higuaina u 31. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primio je loptu na desnoj strani, a potom se oslobodio dvojice čuvara i precizno pospremio loptu u suprotni kut udarcem s deset metara.

Argentina je do kraja ublažila ritam, a domaćin je ublažio poraz u nadoknadi (strijelac Gutierrez).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utakmici je zabilježena zaista nesvakidašnja scena koja je zbunila i Messija. Naime, napadača Barcelone je na putu do svlačionice 'presreo' paragvajski pomoćni sudac Nicolas Yegroste te ga molio da se slika s njim. Messi je vjerojatno navikao da ga navijači 'maltretiraju' na svakom koraku, ali FIFA-in sudac i to u poluvremenu kvalifikacijske utakmice za SP?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južnoamerički mediji izvještavaju kako mu je to ionako bila posljednja službena utakmica na dužnosti, te kako nije mario hoće li svojim postupkom izazvati suspenziju ili novčanu kaznu FIFA-e.

"Bili su ovo uspješni dani za nas. Uzeli smo šest bodova protiv dva zahtjevna i teška suparnika. Ove dvije pobjede su nam učinile situaciju nešto komfornijom u nastavku natjecanja. Naravno, još ništa nismo napravili, ali se približavamo cilju", rekao je Messi koji je u 2012. godini postigao 12 pogodaka za Argentinu u osam odigranih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni napadač je dosad postigao ukupno 31 gol za Argentinu, što je samo dva manje od onoga što je u karijeri učinio Diego Maradona. Najbolji argentinski strijelac u povijesti je i dalje Gabriel Batistuta sa 54 pogotka. Bolivija - Urugvaj 4:1 (Saucedo 6, 51, 55, Mojica 27 / Suarez 81) Čile - Argentina 1:2 (Gutierrez 90+2 / Messi 28, Higuain 31) Paragvaj - Peru 1:0 (Aguilar 53) Venezuela - Ekvador 1:1 (Arango 6 / Castillo 24)

Redoslijed: 1. Argentina 20, 2. Ekvador 17, 3. Kolumbija 16 (-1), 4. Venezuela 12, 5. Urugvaj 12, 6. Čile 12, 7. Bolivija 8, 8. Peru 8, 9. Paragvaj 7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo