Pala odluka / Sudac koji je uhićen nakon skandala sa srpskom starletom sudi finale Lige prvaka

Image
Foto: profimedia

Borussia ga pamti samo po dobrom s obzirom da je sudio utakmici između Borussije i Atletica kad su se Nijemci plasirali u četvrtfinale

13.5.2024.
18:00
profimedia
VOYO logo

Finale Lige prvaka igrat će 1. lipnja španjolski Real Madrid i njemačka Borussia Dortmund na Wembleyju u Londonu, a čast i odgovornost suđenja pripala je slovenskom sucu Slavku Vinčiću.

Image
REVOLUCIONARNA IDEJA /

Susjedi vraćaju Superkup, a prvo izdanje igra se u pustinji?! Bit će to vatreni okršaj

Image
REVOLUCIONARNA IDEJA /

Susjedi vraćaju Superkup, a prvo izdanje igra se u pustinji?! Bit će to vatreni okršaj

UEFA je Vinčiću dala prednost pred mnogim velikim sudačkim imenima, a Borussia ga pamti samo po dobrom s obzirom da je sudio utakmici između Borussije i Atletica kad su se Nijemci plasirali u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone slovenski je sudac u Ligi prvaka sudio okršajima Lazio-Atletico (1-1), PSG-Milan (3-0), Napoli-Braga (2-0) te Bayern-Lazio (3-0). Španjolska Marca odmah je podsjetila na skandal iz 2020. po kojem se Vinčić pamti i prilikom kojeg je uhićen, ali i pušten, a radilo se o zabavi koju je organizirala srpska starleta Tijana Ajfon na kojoj je i on sam prisustovao.

"Bio sam najprije na sastanku s poslovnim partnerima, koji su me pozvali kasnije na zabavu na neko imanje gdje su bili ljudi koje ne poznajem", izjava je kojom se tada Vinčić opravdao slovenskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, taj skandal nije ostavio duboki trag u karijeri Slovenca s obzirom da se sudac redovno pojavljuje na velikim nogometnim natjecanjima. Za Vinčića će ovo biti drugo europsko finale kojim će ravnati, prije dvije godine je bio sudac finala Europske lige u kojem je Eintracht iz Frankfurta boljim izvođenjem 11-eraca svladao Rangers iz Glasgowa.

Slavko Vinčić također je u dva navrata sudio i hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u susretu protiv Turske 2020. godine (3-3) te u susretu protiv Walesa 2010. godine u kojem je Hrvatska slavila rezultatom 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je odabrala suce i za preostala dva finala eurokupova, tako će dvoboj Europske lige između Bayera i Atalante 22. svibnja u Dublinu voditi Rumunj Istvan Kovacs, a finale Konferencijske lige Olympiacos - Fiorentina 29. svibnja u Ateni povjeren je Portugalcu Arturu Soaresu Diasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo