NA POMOLU NEVIĐENA SENZACIJA?! / Modrić nagovara bivšeg kapetana Vatrenih na povratak u reprezentaciju

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Povukao se poslije Europskog prvenstva u Francuskoj u reprezentativnu mirovinu

27.2.2019.
8:25
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić pozvao je DarijaSrnu (36) da se vrati među Vatrene i pomogne im tijekom kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Priča je to koju su plasirale Sportske novosti navodeći da će se izbornik Zlatko Dalić naći na mukama zbog ozljede Šime Vrsaljka pa je potrebno pronaći rješenje za desnog beka.

Ističu da je Modriću silno stalo da s reprezentacijom dođe do još jednog velikog rezultata kao i to da se Srna počeo drastično lomiti iako je ranije rekao da je njegova odluka o reprezentativnom umirovljenju čvrsta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi se ovaj put mogao vratiti", navodno je SN-u rekla osoba bliska Srni.

Razgovor s Dalićem

Izbornik Dalić o tome nije razgovarao s bivšim kapetanom niti mu se Srna javio s takvom željom. Kao što je poznato izbornik ga je ranije htio u svom stožeru, ali to se nije realiziralo. Pitanje je hoće li popustiti i na nagovor Modrića i ostatka momčadi pristati opet odjenuti kockasti dres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

19.11.2013., stadion Maksimir, Zagreb - Dodatne kvalifikacije za SP 2014., Hrvatska - Island. Darijo Srna, Luka Modric. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Reprezentativnu je karijeru, inače, započeo u studenome 2002. godine, u gostima kod Rumunjske u Temišvaru (1:0), a Hrvatsku je kao kapetan prvi puta poveo također u gostima kod Rumunjske (2:1), no u Bukureštu u veljači 2009. godine, po oproštaju Nike Kovača. Već u ožujku 2003. godine postigao je svoj premijerni pogodak za Hrvatsku, u kvalifikacijskoj pobjedi nad Belgijom 4:0, na putu prema Europskom prvenstvu u Portugalu, a svakako vrijedi istaknuti kako Vatreni nikada nisu izgubili utakmicu kada se Srna upisao na listu strijelaca.

Hrvatsku je predstavljao na ukupno šest velikih natjecanja - europskim smotrama 2004., 2008., 2012. i 2016. godine, te svjetskim smotrama najboljih 2006. i 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je za reprezentaciju odigrao 134 utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo