Sramotan događaj koji svijet nogometa vjerojatno još nikad nije vidio

Nevjerojatna priča dolazi iz Italije. Niželigaški klub Bagheria zabio je osam autogolova u samo deset minuta u dvoboju protiv Borgate.

8.2.2014.
11:59
VOYO logo

Incident se dogodio u grupnoj fazi natjecanja u Sicilijanskom kupu, a osim spomenute dvije momčadi, u skupini je bio i Partinicaudace. Bagheriji je trebao bod za prolaz u sljedeći krug natjecanja, a desetak minuta prije kraja je gubila s 3:4. Borgata je tada u kratkom roku zabila dva gola i povela sa 6:3, a to je izazvalo neviđene scene.

Nogometaši Bagherije su u sljedećih deset minuta osam puta pospremili loptu u vlastitu mrežu i izgubili s 3:14. Igrači Borgate su u čudu gledali što se događa, a spomenuti ih je rezultat na kraju, zbog bolje gol-razlike, odveo u idući krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to prava natjecateljska utakmica do određenog trenutka kad su igrači Bagherije napravili farsu. Njihov kapetan mi je rekao da su željeli da dalje prođemo mi, a ne Partinicaudace", u čudu je pričao trener Borgate Ignazio Chianetta, dok je trener oštećenog Partinicaudacea Giovanni Cammarata dodao:

"Znam da nije bilo dogovora između dvije momčadi, ali ne razumijem motiv igrača Bagherije. Nadam se da će Talijanski nogometni savez istražiti slučaj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je poželio, to je i dobio. Iz Talijanskog nogometnog saveza su u petak popodne objavili da pokreću istragu o sramotnom događaju, a nema sumnje da igrače Bagherije čekaju kazne. Sva tri spomenuta kluba igraju, inače, u osmom rangu talijanskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo