ZAINTRIGIRAO JAVNOST / Španjolci se poklonili mladoj zvijezdi Hajduka: Neodoljivo ih podsjeća na bivšeg igrača Dinama

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Priča ima brojne sličnosti, od toga da su obojica došla u Hrvatsku sa 16 godina, do toga da obojicu prošlost veže uz Barcelonu

28.4.2023.
13:00
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

''Uspjeh splitskog Hajduka u juniorskoj Ligi prvaka, bez obzira na visok poraz u finalu, bio je povijesni uspjeh u Hrvatskoj. Na turniru su svoje umijeće pokazali brojni talentirani nogometaši diljem Europe, a među njima su i igrači Hajduka. Posebno su se istaknula dvojica, Luka Vušković(16) i Rokas Pukštas(18).'' Tako su započeli tekst iz španjolskog lista As, u kojem su kasnije sve podredili američkom veznjaku Hajduka.

Image
TEŽAK UDARAC /

Modrić se ozlijedio i otpao za jednu od Realovih utakmica sezone, poznato do kada će izbivati s terena

Image
TEŽAK UDARAC /

Modrić se ozlijedio i otpao za jednu od Realovih utakmica sezone, poznato do kada će izbivati s terena

Navode Pukštasa kao predvodnika nove generacije, s obzirom na to da on već nastupa i standardni je prvotimac seniorske momčadi iz Splita. Amerikanac, rođen u Oklahomi, a vuče korijene iz Litve, postao je vruća roba na tržištu i zaista igrač koji pruža odlične partije u HNL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hajduk je stigao 2020. godine, kada je imao 16 godina i time neodoljivo podsjeća na još jednog stranca koji je u toj dobi stigao u HNL, točnije u Dinamo. Riječ je, naravno, o Daniju Olmu. Španjolcu koji je napustio Camp Nou i zamijenio ga Maksimirom. I nije pogriješio, nekoliko sezona bio je ključni igrač u Dinamu, nakon čega je Zagreb zamijenio Leipzigom gdje i dan danas igra. Osim RB Leipziga, Olmo je i standarni član španjolske reprezentacije i karijera mu konstantno napreduje.

Zanimljivo je i da Pukštas ima dodirnih točaka sa klubom iz Katalonije. Naime, on je u mlađim kategorijama bio u Barceloninoj akademiji u Arizoni. As se dotaknuo i igračke usporedbe Pukštasa i Olma: ''Ne samo zbog svoje prošlosti, ali njihova sličnost je svestranost u igranju nekoliko pozicija u veznom redu i napadu.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominju da je Pukštas u Hajduku primarno pozicioniran na desnoj strani napada, ali da je igrao i kao centralni napadač, veznjak, pa čak i lijevi bočni.

Na kraju teksta, zaključili su da Pukštasa uskoro očekuje i poziv u seniorsku reprezentaciju SAD-a, budući da je standardni reprezentativac u mlađim kategorijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo