OZBILJNA CIFRA / Skrivene tajne Pampasa: Za održavanje će se trošiti milijuni eura, a u svojoj unutrašnjosti krije neobičan detalj

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Gradnja najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj bliži se kraju, a u javnost polako izlaze zanimljivi detalji o gradnji i sadržajima koje će ovo prekrasno zdanje kriti u svojoj unutrašnjosti

15.3.2023.
17:43
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Cijela Hrvatska, a pogotovo Osijek i Slavonija s nestrpljenjem iščekuju završetak radova na najmodernijem stadionu u Hrvatskoj. Radovi na Pampasu su u završnoj fazi te se čini da bi osječki prvoligaš sljedeću sezonu trebao započeti u novom domu, a krajem ove se oprostiti od Gradskog vrta.

Posljednjih tjedana sve je više fotografija koje se pojavljuju u medijima, a koje pokazuju kako izgleda ovo lijepo i moderno zdanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIT ĆE NAJMODERNIJI U HRVATSKOJ /

Pogledajte novu snimku spektakularnog stadiona Osijeka, zdanje na Pampasu već sada izgleda sjajno

Image
BIT ĆE NAJMODERNIJI U HRVATSKOJ /

Pogledajte novu snimku spektakularnog stadiona Osijeka, zdanje na Pampasu već sada izgleda sjajno

Tako je u HRT-ovom prilogu glavni nadzorni inženjer radova Darko Ojvan otkrio kako će stadion na Pampasu biti kategoriziran kao elitni stadion 4. kategorije u koju primjerice spada Old Traford.

Zdanje vrijedno 65 milijuna eura

'Ako gledamo jedan stadion izgrađen 1954. poput Camp Noua možemo reći da kako se Pampas kapacitetom ne može uspoređivati sa Nou Campom, usudio bih se reći, kako se taj stadion u tehnološkom i komfornom smislu ne može usporediti s Pampasom', ustvrdio je Ojvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, gradnja Pampasa je koštala 65 milijuna eura, a posebno je upečatljiv hibridni travnjak na koji vremenske neprilike ne bi trebale utjecati. Riječ je o istom hibridu koji je postavljen i Lusail, stadion na kojem je igrano finale SP-a u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se pri izgradnji mislilo na sve govori i nadzemni tunel za gostujuće navijače, saune, dvorana za zagrijavanje, ali i prostorije za pritvor izgrednika unutar stadiona.

'Stadion će u budućnosti morati jednim dijelom biti samoodrživ jer troškovi održavanja iznose oko 2 milijuna eura godišnje', kazala je članica uprave Valentina Koprivnjak.
Iz Osijeka kažu kako su ponosni što će ovaj stadion, osim što će biti ogledalo kluba, ugostiti i reprezentaciju koja je odavno zaslužila igrati na ovakvom zdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo