Počelo 'šamaranje' nakon debakla: 'Sramoto Srbije!'

Srpska nogometna reprezentacija je u pet dana doživjela dva teška poraza i udarca u kvalifikacijama za SP, te se u susjednoj zemlji već opraštaju od nastupa u Brazilu.

17.10.2012.
9:16
VOYO logo

Reprezentacija Srbije doživjela je novi krah te umjesto najavljivane dvije pobjede upisala dva poraza. Mihajlovićeve izabranike je nakon Belgije u Skoplju pobijedila Makedonija 1:0. Jedini pogodak postigao je Ibraimi iz jedanaesterca, nakon što ga je u šesnaestercu srušio Tomović. 


Zanimljivo, srpski je izbornik, na veliko iznenađenje svih, Tomovića u prvih 11 uvrstio umjesto stopera Chelseaja Branislava Ivanovića, i to navodno zato što su se Ivanović i Mihajlović žestoko posvađali prije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube.com/embed/BJ7qa2a9OQw "Tomović je do jedanaesterca igrao odlično, no u nogometu uvijek mora netko pogriješiti. Ivanović je ofenzivniji igrač od njega, a želio sam izbjeći isti scenarij kao protiv Belgije", opravdavao je svoj potez nakon utakmice Mihajlović. Dio srpskih medija već je u utorak pozivao Mihajlovića na ostavku, napisali su da je bio izgubljen, vukao potpuno nelogične poteze... Primjerice, kod rezultata 0:1 umjesto ofenzivnog veznog Tadića, u igru je uveo stopera Ivanovića, a opasnog Sulejmanija na klupi je držao sve do 74. minute.

http://www.youtube.com/embed/zY2KWOTT_yw Zanimljiv je i detalj da je Mihajlović uoči utakmice kapetanu Kolarovu naredio da umjesto broja 11 obuče 'trojku'. Rekao mu je da je on defanzivan igrač, te da mora nositi broj u skladu s tim. No, Srbi pišu da je pravi razlog što je jedanaesticu nekad nosio baš Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branič Chelseaja Ivanović tvrdi da je s izbornikom u dobrim odnosima unatoč šuškanjima da su se posvadili.

"Izbornik je objasnio zašto me izostavio. Mislim da je to bila šok-terapija koja nije uspjela. Neće to utjecati na naš odnos i ne treba dolijevati ulje na vatru. Odazivat ću se i ubuduće na svaki poziv", rekao je Ivanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki dio srpskih medija već se oprostio od nastupa Orlova na SP-u, te pišu kako će ga gledati samo na TV-u. Tužnu večer Srbije dodatno su začinili njihovi navijači koji su se na stadionu sukobili s policijom.

Podsjetimo, sljedeću kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska igra protiv Srbije 22. ožujka sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Wales 2:0 (Mandžukić 27, Eduardo 58) Makedonija - Srbija 1:0 (Ibraimi 59-11m) Belgija - Škotska 2:0 (Benteke 69, Kompany 71)

Ljestvica: 1. Hrvatska 10 2. Belgija 10 3. Srbija 4 4. Makedonija 4 5. Wales 3 6. Škotska 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored 5. kola (22. ožujka 2013. godine): Hrvatska - Srbija Makedonija - Belgija Škotska - Wales

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo