ŠEF UEFE VRLO JEDNOSTAVNO POJASNIO ODLUKU: / Stigao i odgovor što će biti s onima koji su već kupili ulaznice za Euro

Image
Foto: AFP

Europsko prvenstvo se trebalo održati od 12. lipnja do 12. srpnja ove godine

17.3.2020.
15:39
AFP
VOYO logo

Europska nogometa federacija (UEFA) odgodila je Europsko prvenstvo za ljeto 2021. zbog pandemije koronavirusa.

Image
OTKAZAN JE EURO: /

Stigla potvrda iz Uefe, ništa od nogometa na ljeto! Poznat je novi termin Europskog prvenstva

Image
OTKAZAN JE EURO: /

Stigla potvrda iz Uefe, ništa od nogometa na ljeto! Poznat je novi termin Europskog prvenstva

Europsko prvenstvo se trebalo održati od 12. lipnja do 12. srpnja ove godine, međutim krovna nogometna organizacija Starog kontinenta je odgodila turnir za iduće ljeto. Novi termin trebao bi biti od 11. lipnja do 11. srpnja 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio prijedlog koji su na jutarnjoj video konferenciji predsjedniku UEFA-e Aleksanderu Čeferinu i glavnom tajniku Theodoreu Theodoridisu iznijeli predstavnici Udruge europskih klubova (ECA), predstavnici nacionalnih liga i Svjetskog sindikata profesionalnih nogometaša (FIFPro), a o kojem su se od 13 sati izjašnjavali i predstavnici nacionalnih saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uefa je u priopćenju pojasnila kako je prioritet zdravlje kako nogometaša tako i svih drugih te da nisu željeli zdravstvene sustave stavljati pod dodatan pritisak. Također, dodali su da će odgoda pomoći da se okončaju nacionalna prvenstva.

Sve ranije zakazane reprezentativne utakmice i sva natjecanja pod Uefom do daljnjeg su u mirovanju. Dodatne kvalifikacije za Euro koje su s trebale odigrati u ožujku premještene su za početka lipnja, ali se termin može promijeniti ovisno o situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zdravlje navijača, osoblja, igrača su prioritet. Drago mi je da tako misle i svi ostali. Svi su shvatili da nešto moramo žrtvovati kako bi došli do najboljeg dogovora. Pomicanje Eura će nas skupo koštati, ali sve ćemo napraviti da i dalje osiguramo financiranje obnove travnjaka, ženskog nogometa i razvoja nogometa u svih 55 zemalja. Svrha umjesto profita je princip po kojem smo donijeli odluku", kazao je i zahvalio svima koji su bili na sastanku.

Uefa će vratiti novac svima koji su kupili ulaznice ako neće moću ići na Euro iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više informacija o tome objavit će kroz mjesec dana.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo