Skandal u Barceloni: Velikom šefu prijeti osam godina zatvora!

Sandro Rosell, predsjednik sportskog društva Barcelona, pod istragom je brazilskih vlasti zbog nezakonitog stjecanja financijske dobiti u Brazilu. Prijeti mu do osam godina zatvorske kazne...

16.8.2013.
11:33
VOYO logo

Vijest je to koju donosi Estadao, brazilski dnevni list iz Sao Paula.

Rosellovo je ime isplivalo na površinu pri istrazi afere koju nacionalno tužiteljstvo već izvjesno vrijeme vodi protiv bivšeg predsjednika Brazilskoga nogometnog saveza (CBF) Ricarda Teixeire, koji se s čelnog mjesta CBF-a povukao u ožujku prošle godine suočen s teškim optužbama za korupciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretno, Estadao tvrdi da je kompanija ISE, ekskluzivni vlasnik prava na organiziranje prijateljskih utakmica brazilske nogometne reprezentacije od 2006. godine, inače prijavljena u poreznoj oazi na Kajmanskom Otočju, tijekom nekoliko godina na račun kompanije Uptrend Development Company (UDC) uplatila ukupno 10.9 milijuna dolara. UDC je prijavljen u New Jerseyju, a kao vlasnik je upisan Alexandre R. Feliu. Rosellovo je puno ime Alexandre Rosell Feliu.

Ispada da je Rosell dugogodišnji bliski Teixeirin prijatelj, pa je stoga automatski uključen u istragu za prevaru i pranje novca. ISE je od 2006. godine organizirao 24 prijateljske utakmice, a niti za jednu nije naplaćeno manje od milijun dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnjiva transakcija na relaciji ISE - Rosell također je isplata 3.5 milijuna dolara koliko je druga tvrtka Barcelonina predsjednika, Alianto Marketing Ltd, naplatila CBF-u za promoviranje utakmice između Brazila i Portugala u Brasiliji 2008. godine.

Državno tužiteljstvo puteve novca prema Rosellovim tvrtkama drži više nego sumnjivim, te bi moglo zatražiti povrat rečenih iznosa, navodi Estadao. Hoće li i kada protiv Rosella tužiteljstvo podići optužnicu, Estadau zasad nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo