NEZADOVOLJSTVO RASTE / Ronaldo želi pobjeći iz Saudijske Arabije, ali to će ga koštati: Od kazne bi se čak i on teško oporavio

Image
Foto: Profimedia

Bivši najbolji igrač svijeta ne želi više živjeti na Bliskom istoku

23.5.2023.
20:10
Profimedia
VOYO logo

Cristiano Ronaldo ne može više živjeti u Saudijskoj Arabiji i želi napustiti Al Nassr iako nije prošlo ni pet mjeseci otkako je stigao u saudijski klub i potpisao ugovor na dvije i pol godine 'težak' 200 milijuna eura godišnje, pišu španjolski mediji.

Image
NAKON 9 GODINA /

U Dortmundu se sprema najveća proslava naslova u povijesti kluba, policija očekuje opsadu grada

Image
NAKON 9 GODINA /

U Dortmundu se sprema najveća proslava naslova u povijesti kluba, policija očekuje opsadu grada

Izgleda kako je pet mjeseci Portugalcu bilo dovoljno da shvati realnost saudijskog kluba i postojeću situaciju u zemlji u kojoj je infrastruktura jako daleko od modernog društva. Ronaldova obitelj već je nekoliko puta javno kritizirala takvu situaciju s jasnim ciljem odlaska i povratka u Europu ili traženja drugih tržišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši najbolji igrač svijeta odigrao je sedamnaest utakmica otkako je stigao u Al Nassr, od toga četrnaest u ligi, dvije u kupu kralja i još jedan u Superkupu. U nešto više od 1400 minuta koliko je igrao, zabio je 13 golova.

Ako Cristiano odluči otići bez opravdanog razloga, klubu bi morao platiti kompenzaciju za preostale dvije godine svog ugovora kako je utvrđeno u Pravilniku o FIFA-inom statutu o transferima igrača. Konkretno, njegov članak 17. koji se odnosi na raskid bez opravdanog razloga gdje se jasno navodi da se "u svim slučajevima strana koja raskine ugovor obvezuje platiti naknadu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim obveze plaćanja odštete, pravilnik utvrđuje sportske sankcije protiv igrača koji raskine ugovor tijekom takozvanog "zaštićenog razdoblja" koje traje pet godina od potpisa ugovora, a u ovom slučaju Ronaldo bi imao zabranu igranja četiri mjeseca. Podsjetimo, u slučaju raskida njegovog ugovora s Manchester Unitedom postojao je dogovor Portugalca i kluba o raskidu, te zbog toga tada nije kažnjen.

U nedjelju 28. svibnja od 20 sati ekskluzivno na Play Premiumu gledajte najveći FNC-ov event do sada koji će se održati Areni Zagreb! Ivan Erslan, Satoshi Ishii, Filip 'Nitro' Pejić, Ivica 'The Terror' Trušček i Marko 'Skull Crusher' Bojković samo su dio onoga što Vas očekuje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo