ništa od europske jeseni / Rijeka će biti jedini predstavnik Hrvatske u Europi: Dinamo, Hajduk i Osijek nisu uspjeli preskočiti posljednje prepreke

Na samom kraju prvog dijela Josip Radošević je doveo 'bile' u vodstvo, a poljudska ljepotica je proključala. Nažalost, Sigurdsson je poravnao na otvaranju nastavka utakmice

24.8.2017.
22:52
VOYO logo

Nogometaši Dinama, Hajduka i Osijeka zaključili su svoju europsku priču za ovu sezonu, pa će Rijeka biti jedini hrvatski predstavnik u natjecanju po skupinama Europske lige.

'Modri' nakon 10 godina bez europske jeseni

Dinamo je u uzvratnom susretu završnog pretkola odigrao 0-0 na gostovanju u Elbasanu protiv Skenderbeua nakon što je prvi susret završio 1-1. Hajduk je u Splitu odigrao 1-1 protiv Everton nakon što je u prvom susretu izgubio 0-2, dok je Osijek u St. Poltenu slavio 1-0, ali to nije bilo dovoljno nakon domaćeg poraza 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon maksimirskih 1-1, Dinamo je u Albaniji trebao pobjedu ili remi s više od jednog postignutog gola, no 'modri' su još jednom razočarali. Dinamu nije pomoglo niti to što je od 79. minute imao i igrača više.

Dinamo tako prvi put nakon 2007. godine neće igrati u skupinama nekog od europskih natjecanja. Posljednji put 'modri' su bez europske jeseni ostali 2007. godine kada su ispali u 1. kolu Kupa Uefa od Auxerrea. Nakon toga četiri puta su igrali u Ligi prvaka, a šest puta u Europskoj ligi i Kupu Uefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skenderbeu je 2015. postao prvi albanski klub koji je zaigrao u skupinama nekog od euro-kupova. Nakon što su u završnoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka izgubili upravo od Dinama, natjecanje su nastavili u skupini Europske lige. Ovoga puta uzvratili su 'modrima' i po drugi put u svojoj povijesti stiglo do natjecanja po skupinama.

Dinamo je u Albaniji pružio još jednu očajnu predstavu, posebice prvih 45 minuta tijekom kojih 'modri' nisu uspjeli spojiti dva poštena dodavanja, niti uputiti ozbiljan udarac prema vratima albanskog sastava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljud je proključao, Englezi ga brzo utišali

Hajduk je pružio sjajan otpor Evertonu. Domaćin je poveo u 43. minuti golom Josipa Radoševića koji je fenomenalno pogodio loptu vanjskim dijelom kopačke i s više od 30 metara pogodio pod samu gredu za erupciju veselja na punom Poljudu.

Nažalost, nada da se može nadoknaditi veliki zaostatak iz Liverpoola nije dugo trajala, tek što se krenulo u nastavak Everton je poravnao još jednim spektakularnim pogotkom. Sigurdsson je s više od 40 metara potpuno iskosa s desne strane opalio prema Hajdukovom golu, a lopta je u savršenoj paraboli preletjela slabo postavljenog Stipicu koji snosi veliki dio odgovornosti za taj gol. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je imao i kazneni udarac kojeg u 64. minuti nije realizirao Saidl, točnije njegov slab udarac Pickford je uspio obraniti.

Osijeku velika pobjeda za utjehu

Od Europe se oprostio i Osijek koji je u uzvratu pobijedio Austriju 1-0, ali to nije bilo dovoljno za prolaz jer u prvom susretu izgubio 1-2. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini pogodak na utakmice zabio je Gabriel Boban u 62. minuti. Zanimljivo, bečka Austrija nije ugostila Osijek na svom Ernst Happel stadionu već u obližnjem St. Pöltenu jer je na 'Prateru' koncert Robbieja Williamsa.

Jedini hrvatski predstavnik u Europskoj ligi bit će Rijeka, a ždrijeb je u petak u 13.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo