Teza koja se Luki Modriću neće svidjeti

Pomalo drugačiji pogled na sapunicu oko mogućeg transfera Luke Modrića u Real Madrid donosi El Economista.

16.7.2012.
15:01
VOYO logo

"Real Madrid je uvijek imao plan B. No, ovog bi ljeta mogao ići drugim smjerom. Madriđani su prvi put nakon dugo vremena odlučni ne dovesti nijednog igrača ako ne uspiju u namjeri kupovine svojih prvih izbora. Drugim riječima: trener Jose Mourinhovjeruje da su igrači koje trenutno ima i više nego dovoljni za sljedeću sezonu. Smatra da momčad ne bi bila slabija ni u slučaju odlazaka Kake, Diarre, Gage i Carvalha. Osjetljivija bi mogli biti prodaja prve dvojice – Diarre zato što je jedina alternativa za desnu stranu nakon odlazaka Carvalha i Altintopa, a Kake zato što je jedini playmaker uz Özila", piše u uvodu El Economista.

No, i spomenuti bi se odlasci, navodi dalje dnevnik, u slučaju velike nužde mogli nadomjestiti. Sergio Ramos se uvijek može vratiti na desni bok, a mogu uskočiti i Varane i Albiol. A Özila u određenim okolnostima mogu zamijeniti Higuain, Di Maria, Callejon, Sahin, Granero, pa čak i mladi Morata. "Mirnoća u Realu je neobična. Već dugo nije vladala takva tišina na Santiago Bernabeuu kad su u pitanju pojačanja. Štoviše, upravo je to jedno od oružja koje Real koristi, ponajprije u Modrićevom slučaju. Na Tottenhamovo odbijanje prodaje u Madridu odgovaraju strpljivošću jer znaju da bi Londončani mogli imati problem s nezadovoljnim igračem ako ga ne puste, a nedostajat će im i sredstva za pojačanja koja traži menadžer Villas-Boas", stoji u analizi El Economiste, uz zaključak: "Mirnoća i strpljivost u Modrićevom slučaju su dodatno pojačani zbog uloge koju će taj igrač imati u klubu, kao i zbog njegove cijene. Hrvat će u Madridu biti zamjena. U svakom slučaju će mijenjati Özila. Zato nema žurbe u nastojanju da se dovede igrač koji neće imati glavnu ulogu. Uz to, tu je i cijena od 40 milijuna eura koju Real ne želi platiti. Odlučio je dati 35 milijuna eura i od toga ne odstupa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo ovome da engleski Metro u ponedjeljak u cijelu priču oko Modrića uvodi i Karima Benzemu. Navodno bi Spursi u sklopu odštete za hrvatskog veznjaka voljeli dobiti francuskog napadača, ali takav se ishod čini potpuno nevjerojatnim.

Više o temi: specijal-201102150360004-Transferi godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo