REAL SE POČEO PRIPREMATI NA ŽIVOT BEZ MODRIĆA: / Evo zašto uskoro u Madridu više neće biti mjesta za Hrvata

Image
Foto: Profimedia

Real bi na ljeto trebao u oveći remont, što bi svakako značilo da će neki od veterana ipak morati otići

15.1.2020.
16:34
Profimedia
VOYO logo

Premda je Luka Modrić ove sezone jedan od najboljih igrača Real Madrida, nažalost sljedeće sezone za njega gotovo sigurno neće biti mjesta u redovima Real Madrida. Da, da, upravo gledamo vjerojatno posljednju sezonu najboljeg hrvatskog igrača svih vremena u dresu kraljevskog kluba, a oni se već neko vrijeme, zapravo, pripremaju za život bez Modrića.

Prije svega, u prvi su plan ove sezone gurnuli urugvajskog box-to-box veznjaka Fedea Valverdea, a ovaj je, možemo to sa sigurnošču reći, apsolutno opravdao ukazanu šansu i ove je sezone možda i najspominjaniji igrač madridskog kluba. Međutim, Real bi na ljeto trebao u oveći remont, što bi svakako značilo da će neki od veterana, što uključuje i Luku Modrića, ipak morati otići i to kako bi njihova mjesta zauzele nove, mlađe zvijezde. Klasična smjena generacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

, Image: 491068601, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Stižu klinci

Prvi veći potez Reala izgleda da će biti kupnja nizozemskog veznjaka Donnyja van de Beek iz Ajaxa. Vijest je to koju je donio nizozemski Telegraaf, a naknadno ju je potvrdila i najuglednija španjolska sportska tiskovina, Marca. Van de Beekov transfer izgleda je dogovoren, a Real će za njega izdvojiti nemalih 55 milijuna eura. Ranije se spekuliralo kako će Real ići po Paula Pogbu, pa i Christiana Eriksena iz Tottenhama, ali predsjednik Florentino Perez ne želi imati posla s zloglasnim agentom Minom Raiolom pa Pogba ne dolazi u obzir, dok je Zinedine Zidane zaustavio transfer Eriksena koji nije igrač po njegovu ukusu.

Na koncu su našli zajedničko rješenje i doveli mladog Nizozemca. Ipak, nije Donny van de Beek jedini veznjak koji će pojačati redove madridske momčadi. S dugotrajne posudbe vraća im se preporođeni Martin Odegaard, koji će svakako preuzeti organizacijske konce, a navodno Real dovodi i brazilsko čudo od djeteta Reinera Jesusa... Tu su već i Casemiro, Toni Kroos i Fede Valverde, a postoji opcija da vrate i Japanca Takefusu Kuba iz Mallorce pa če u veznom redu nastati ozbiljna gužva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

December 11, 2019, Brugge, BELGIUM: Real's Luka Modric pictured during a soccer game between Belgian team Club Brugge KV and Spanish Real Madrid CF, Wednesday 11 December 2019 in Brugge, the sixth and last match in the group stage of the UEFA Champions League, in Group A. BELGA PHOTO BRUNO FAHY, Image: 487590262, License: Rights-managed, Restrictions: * EXCLUSIVE to ZUMA: Belgium, France, Germany, Luxembourg and Netherlands Rights OUT *, Model Release: no, Credit line: Bruno Fahy / Zuma Press / Profimedia

Otpuštaju balast

I tako, na žalost mnogih, balast u momčadi Reala postaju Luka Modrić i Isco, te moguće i Lucas Vazquez, James Rodriguez i možda Ibrahim Diaz, ako barem malo ne popravi formu jer ipak mu je samo 20 godina.

Modriću, spomenimo usput, istječe ugovor s Realom ovoga ljeta i ima pravo pregovarati s kim god želi, a Realu neće pripasti nikakva odšteta. Za Modrića je do sada najveći interes iskazivao milanski Inter i spekuliralo se nešto oko mogućeg odlaska u MLS, odnosno u D.C. United ili Inter Miami Davida Beckhama, što je u ovom trenutku čak izglednija opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, rastanak se bliži i valjalo bi još malo uživati u Modrićevim igrama jer kako je krenulo ovo bi mu mogla biti najefikasnija sezona u Real Madridu, do sada je zabio pet golova i pet namjestio, a tek je polusezona... Pa nek' mu ova, očito, oproštajna sezona bude i najbolja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo