ODJEKNULO JE / Susjedi se klanjaju dinamovcima: 'Dominacija, ponizili su rivala, riješili prolazak prema Ligi prvaka...'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamu će protivnik u 3. pretkolu biti grčki prvak AEK

26.7.2023.
8:24
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama u prvoj su utakmici 2. pretkola Lige prvaka kao domaćini na stadionu u Maksimiru uvjerljivo sa 4-0 (3-0) svladali kazahstansku Astanu te tako praktički osigurali prolazak u 3. pretkolo, a samim time i igranje u skupini nekog od eurokupova ove jeseni.

Image
PALA ODLUKA /

Treće poluvrijeme na Maksimiru: Dinamo se morao oglasiti i otkrio kome su suci na kraju pripisali prvi gol Plavih

Image
PALA ODLUKA /

Treće poluvrijeme na Maksimiru: Dinamo se morao oglasiti i otkrio kome su suci na kraju pripisali prvi gol Plavih

Uzvratna utakmica Astane i Dinama na programu je 2. kolovoza u Astani, a ukupni će pobjednik u 3. pretkolu igrati protiv grčkog prvaka AEK-a.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika pobjeda Dinama nije prošla nezamijećeno u regiji. Mediji iz susjednih država sipali su hvalospjeve na račun Modrih.

"Dominacija Dinama u Zagrebu! Sjajni Ivanušec srušio Astanu", stoji u naslovu srpskog Blica, a u tekstu piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjajan start Dinama obilježilo je fantastično prvo poluvrijeme, posebno zahvaljujući briljantnom finišu, u kojem je Dinamo eksplodirao. Bruno Petković je donio vodstvo u 36. minuti, dok je Luka Ivanušec postigao dva gola u nizu, u 41. i 43. minuti. Sadegh Moharrami bio je asistent kod dva od ta tri gola, čime je dodatno doprinio uspjehu domaćih. U drugom poluvremenu, Dinamo je sačuvao prednost, ali je i dalje igrao hrabro i agresivno. Luka Ivanušec je nastavio svoju izvanrednu igru i u 56. minuti postigao treći gol na meču, čime je kompletirao hat-trick."

Srpski Telegraf je na istom tragu. "Dinamo razbio Astanu s 3 gola za 7 minuta.", stoji u njihovom naslovu i nadalje piše: "Dinamo je kazahstanskog prvaka, ali i prolazak prema Ligi prvaka riješio u završnici prve utakmice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo ponizio rivala. Bivši golman Zrinjskog na Maksimiru kao na streljani. Od početka se stezao Dinamov obruč oko Astane i bilo je samo pitanje kada će gosti pasti. To se dogodilo prije kraja poluvremena. Dinamo je već tada razbio Kazahstance i osigurao prolazak", objavio je bosanskohercegovački SportSport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo