RAKITIĆ OTVORIO SRCE U EMOTIVNOM ČLANKU: / 'Moj otac je plakao kada sam mu rekao da ću igrati za Hrvatsku'

Image
Foto: AFP

Ivan Rakitić odigrao je sjajnu utakmicu protiv Argentine u Nižnjem Novgorodu

22.6.2018.
17:48
AFP
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac i veznjak Barcelone, Ivan Rakitić, bio je jedan od najboljih igrača u jučerašnjoj pobjedi nad Argentinom, ali malo je falilo da, umjesto u hrvatskom, Svjetska prvenstva igra u švicarskom dresu. Raktić, koji je rođen 1988. u švicarskom Mohlinu, nastupao je za U21 reprezentaciju Švicarske i kada ga je Slaven Bilić pitao hoće li igrati kao senior za Hrvatsku, odluka nije bila laka.

Ivan Rakitić objasnio je pozadinu najveće odluke u svojoj karijeri, kao i detalje iz djetinjstva, u velikom članku za Player's Tribune, stranicu koja je platforma za profesionalne sportaše da se izraze i prenesu intimniju stranu svoje osobnosti u javnost. U prošlosti su za Player's Tribune, između ostalih, pisali Gerard Pique, Dani Alves, Francesco Totti i Marc-Andre ter Stegen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka nije bila lagana

Rakitić je otkrio kako je dugo razmišljao o tome hoće li igrati za Švicarsku ili Hrvatsku, a da je konačnu odluku donio zbog, između ostalog, hrvatskog dresa kojega je dobio kada je bio mali i kojega je, kako sam kaže, danima nosio. Njegov otac Luka, piše Rakitić, obožava nogomet i rekao mu je da će ga podržati čak i ako odluči igrati za Švicarsku, a plakao je kada mu je sin rekao da je odlučio igrati u kockastom dresu.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo