'ON JE ISTINSKA LEGENDA SVOJE GENERACIJE': / Englezi se naklonili Šukeru i podsjetili na njegovu veliku karijeru; 'Bio je senzacionalan'

Image
Foto: PIXSELL

Šef HNS-a i danas je rekorder po broju pogodaka za hrvatsku reprezentaciju

31.10.2020.
13:44
PIXSELL
VOYO logo

Engleski portal 90min posvetio je veliki tekst aktualnom predsjedniku HNS- DavoruŠukeru. U serijalu članaka posvećenih najboljim igračima španjolskog prvenstva 90-ih mjesto je pripalo i legendarnom hrvatskom napadaču za kojeg ističu da je svojim igrama i nevjerojatnom kvalitetom oduševljavao Europu.

Podsjetili su na njegovu karijeru i na tome da je do međunarodne salve došao zahvaljujući sjajnim igrama hrvatske reprezentacija na Euru 1996. i Svjetskom prvenstvu 1998. godine.na kojima je Hrvatska ostvarila izniman uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom su podesili kako je na Euru 96' zabio tro gola, a posebno su stavili naglasak na slavni lob preko Petera Schmeichela i činjenicu da je na tom prvenstvu samo Alan Shearer zabio više golova. A onda je naravno na red stigao SP u Francuskoj.

"Hrvatska je prvi put igrala na globalnoj pozornici, a Šuker je bio u najboljoj formi svog života. Zabio je protiv Jamajke i Japana u grupnoj fazi, zabio je pobjednički pogodak protiv Rumunjske u osmini finala, dodao je gol u slavnoj pobjedi nad Njemačkom u četvrtfinalu, a zabio je i Francuskoj u polufinalu. Njegov šesti gol na turniru bio je gol koji je prelomio u utakmici za treće mjesto", piše Jamie Spencer s portala 90min.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker je, napominje, SP okončao kao Zlatna kopačka te je bio drugi najbolji igrač turnira iza Zinedinea Zidanea i drugi iza Francuza u poretku za Zlatnu loptu.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

22.12.2017., Zagreb - Konferencija za medije nakon Izborna skupstine HNS-a u hotelu Sheraton. Predsjednik HNS-a Davor Suker. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

"Šuker je bio senzacionalan i kao klupski napadač tijekom devedesetih u La Ligi", kreće opis njegove klupske karijere gdje se podsjeća na njegov nogometni put od Osijeka, preko Dinama i Seville do Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igraču poznatom po zastrašujućoj golgeterskoj kvaliteti, nije trebalo puno da se raspuca i u La Ligi te pokaže da je svjetska napadačka klasa. U svom debiju protiv Real Sociedada zabio je dva gola i činilo se kako ga čeka sjajna karijera u Španjolskoj, ali je onda u sljedećih dvadeset nastupa do kraja sezone dodao još samo četiri gola", navode.

Nakon što je briljirao u dresu Seville u narednih pet godina 1996. prešao je u Real Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utjecaj čudesnog Hrvata bio je dovoljno velik da momčad Reala pretvori u prvaka pored Barcelone koju je predvodio Ronaldo. Bila je to tek druga Realova kruna u devedesetim godinama. S tom titulom se Real vratio u Ligu prvaka, a s njim je priliku na najvećoj razini dobio i Šuker. Real je 1997. doveo Fernanda Morientesa, ali Šuker je i pokraj njega zadržao svoje mjesto u momčadi s 15 golova u toj sezoni, uključujući četiri na putu do trofeja u Ligi prvaka, Realovog prvog nakon 32 godine. U finalu je bio zamjena, ali istog ljeta je ispisao povijest s Hrvatskom i zacementirao svoju reputaciju istinske legende svoje generacije", završava tekst.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo