'Očevi na Balkanu viču: J.... ti majku u p...!'

Uoči prijateljskog susreta Hrvatske i Švedske na Maksimiru otkriveni su detalji knjige jednog od najboljih napadača današnjice, Zlata Ibrahimovića.

27.2.2012.
8:22
VOYO logo

Napadač Milana priznao je da u djetinjstvu i mladosti nije shvaćao neke očeve navike zbog kojih su često imali nesuglasice.

"Sam sam se brinuo o sebi, oko mene nije bilo nikoga, apsolutno nikoga. Tata nije bio kao ostali očevi. Nije gledao moje utakmice niti me ohrabrivao za školu. Imao je svoje 'cuganje', svoj rat, i svoju jugoslavensku glazbu", napisao je Ibrahimović u knjizi, čije je dijelove prenio Dnevni avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opisao je kako je izgledalo kad je otac prvi put došao na njegovu utakmicu.

"Nisam mogao vjerovati! Ovaj ovdje tip bio je pravi otac. Došao je pratiti utakmicu, a ja sam bio totalno zabezeknut. O tome sam sanjao i počeo sam igrati s nekom potpuno bolesnom snagom: Sr..e, tata je ovdje! To nije mudro. Gledaj ovamo, želio sam vikati! Pogledaj! Tvoj je sin najokrutniji svjetski igrač. Mislim da je to jedan od mojih najvećih trenutaka. Vratio mi se. Ne baš da ga i ranije nisam imao. Ali ovako... Bilo je to nešto sasvim novo. Nakon igre pritrčao bih mu da malo porazgovaramo, kao da je sasvim prirodna stvar da mi je otac tu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatan je iz MBI Malmöa prešao u FK Balkan gdje je trener bio iz BiH. Tada je shvatio razliku između balkanskog i švedskog mentaliteta.

"U MBI Malmöu švedski očevi gledaju utakmicu i viču: 'Ajmo momci. Dobro je!' U klubu Balkan očevi galame: 'J.... ti majku u p...!' Mislio sam si: 'Odlično, baš kao kod kuće. Ovdje mi je dobro'", stoji u knjizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo