'Nisam tip koji danomice zivka. Ako želiš raditi, onda ti je sve Premiership'

Bivši hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić izuzetno je zadovoljan životom i radnim uvjetima u Beşiktaşu, a ono što je jednako važno, u istanbulskom su velikanu zadovoljni s njime.

18.1.2015.
12:20
VOYO logo

I to ne samo uprava kluba, već i navijači čiji je miljenik. Druga pozicija na ljestvici u turskom prvenstvu nakon 16 odigranih kola je zadovoljavajuća, a borba za naslov s Fenerbahçeom i Galatasarayom vodit će se do posljednjeg kola.

Ipak, Bilić kaže da si ne smije priuštiti opuštanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Davnih sam dana jednom prigodom sjeo s urednikom The Suna koji mi je tada objasnio cijeli koncept na kojem počiva englesko, ali ne samo englesko novinarstvo: 'Mi igrače i trenere dižemo u nebesa samo zato da bismo ih kasnije, kolokvijalno rečeno, mogli zgaziti...' To je lekcija koju moraš brzo usvojiti jer tada je lakše ne samo raditi, već i živjeti... Vrlo je bitno nikada se ne opustiti, pogotovo u trenerskom poslu koji je danas postao frekventan kao nikad prije", izjavio je Bilić za Sportske novosti.

Ima i pravo, dakako. Uostalom samo je Beşiktaş od 2000. godine do danas promijenio čak 16 različitih trenera, uključujući Bilića. Tanka je granica između slave i zaborava. Bilićeve ambicije s Beşiktaşem u koji je stigao u lipnju 2013. godine su velike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova momčad još raste, zdrava je, mlada i ambiciozna. I s njom ćemo na proljeće napasti naslov. Možemo li ga osvojiti? Zašto ne! Valja razmišljati pozitivno, ali i objektivno, a objektivno igramo dobar nogomet i ne trebamo se plašiti, već samo raditi na sebi."

Nije Bilić mogao izbjeći i pitanje o vlastitoj budućnosti i radu u Premiershipu. Javna je tajna da je bivši hrvatski izbornik zaljubljen u engleski nogomet, a uostalom, engleski klub i to Liverpool sljedeći je suparnik Beşiktaşu u 1/16 finala Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, nije tajna da obožavam tu ligu. Nije tajna da se moje ime provlači, da je nekoć nekih kontakata i bilo. Ali ja nisam tip koji sjedi i danomice zivka kako bi dobio angažman u Premiershipu jer mi je to, kao, opsesija. Ni slučajno. Ako se jednom dogodi, dogodit će se. No u ovome času meni je Premiership – Beşiktaş!

Ovdje mi je odlično, imam uvjete za rad, imam ambicije. A Premiership? Ma, danas-sutra mogu teoretski ovdje dobiti otkaz, mogu otići, primjerice, u Bursu, Sivasspor, Genclerbirligi... i tamo će mi biti Premiership. Ako želiš raditi, onda ti je sve Premiership", zaključio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo