NIJE ŠALA: / Zoran Mamić postao dopredsjednik Nadzornog odbora Hajduka

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj
18.7.2015.
16:20
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

Novoizabrani NO Hajduka odmah je održao i prvu sjednicu na kojoj je za predsjedika izabran Ljubo Pavasović Visković, a za njegova zamjenika osoba zanimljivog imena i prezimena - Zoran Mamić. Bez brige, nije se trener Dinama odlučio angažirati u redovima najvećeg rivala, radi se samo o njegovom imenjaku i prezimenjaku, ali zanimljivo je, eto, da će i Hajduk odsad u vrhu kluba imati svoga Mamića. Novi NO je odmah predsjedniku Uprave Marinu Brbiću produžio mandat do kraja ove godine.

Hajduk ostaje depolitiziran

Inače, sedam od devet članova NO Hajduka (Pavasović Visković, Denis Kosor, Nikica Krnić, Slaven Marasović, Ante Šalinović, Guste Santini i Anthony Marinov) izabrano je na temelju rezultata izbora koje je provela udruga "Naš Hajduk" 4. srpnja ove godine i koje je Gradsko vijeće na sjednici 16. srpnja ove godine preporučilo Glavnoj skupštini za te dužnosti. Dva preostala člana su poduzetnici Jako Andabaka i spomenuti Mamić, a oni su izabrani iz kvote koju daju manji dioničari Hajduka. U ime novoizabranog NO-a na povjerenju je zahvalio Pavasović Visković, rekavši kako je u proteklom četverogodišnjem razdoblju Hajduk depolitiziran te će i ubuduće ostati apolitičan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nijedna odluka nije, niti će biti donesena zbog bilo kakvog političkog inputa ili sentimenta i Hajduk apsolutno mora ostati izvan svake situacije koja bi mirisala na politiku", poručio je Pavasović Visković.

Kritike Upravi i Brbiću

Tijekom višesatnog zasjedanja čule su se i kritike upućene tijelima Hajduka. Mate Jukić, dioničar Hajduka iz Zagreba, u svojoj je diskusiji pozvao novoizabrani NO da se "makne od politike", a za sadašnju Upravu na čelu s Brbićem rekao je da nije dorasla radu u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravi su svi krivi, samo ne njena nesposobnost. Držim da ova Uprava nije sposobna obaviti dobar transfer igrača nego ruši cijenu igračima", kazao je Jukić, dodavši da tako govori jer želi dobro Hajduku.

Reagirala je dosadašnja predsjednica NO-a Branka Ramljak rekavši kako Jukić ima pravo na svoje mišljenje, ali se ona s njim ne slaže. Rekla je kako se Hajduk bori za čišće stanje u hrvatskom nogometu te da je dosadašnji NO udario temelje za dobar nastavak djelovanja novoizabranom NO-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo