NIJE NI SANJAO DA ĆE MU GODINA TAKO ZAVRŠITI: / Nakon debakla protiv Dinama i sramote u Europi, Vlašić dobio golemo priznanje

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Svakako treba naglasiti i da je Vlašić imao izuzetno tešku prošlu sezonu i podosta neugodnu polusezonu u CSKA

21.12.2020.
9:16
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac i nogometaš moskovskog CSKA, Nikola Vlašić, pobijedio je u izboru za najboljeg nogometaša godine u Rusiji. Ovo je uvjerljivo najveće priznanje koje neki nogometaš ruske lige može dobiti, a koliko je teško zaslužiti taj status najbolje govori i način odabira.

Naime, izbor se dijeli u četiri razine. Zbrajaju se glasovi 16 najznačajnijih ruskih trenera, zatim 16 najvećih sportskih direktora i agenata, 16 novinara najuglednijeg ruskog portala Sport Expressa te na koncu glasaju i njihovi čitatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još važnije od toga jest da je Vlašić pobijedio u konkurenciji svih igrača ruske lige, ali ujedno i svih ruskih igrača koji igraju u inozemstvu, a njih je također podosta i igraju po najjačim europskim klubovima. Vlašić ih je sve potukao i to uvjerljivo. Eto, bio je prvi s 251 bodom, a drugi iza njega, Aleksej Mirančuk iz Atalante imao je tek 113.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

6372188 29.10.2020 CSKA's Nikola Vlasic reacts after the Europa League soccer match between CSKA Moscow and Dinamo Zagreb, in Moscow, Russia.,Image: 566278289, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Isplatilo mu se ostati

Svakako treba naglasiti i da je Vlašić imao izuzetno tešku prošlu sezonu i podosta neugodnu polusezonu u CSKA. Prošle su sezone završili na razočaravajućem četvrtom mjestu, a ove su sezone drugi iza Zenita, ali su se propisno osramotili u Europa ligi. Završili su posljednji u skupini u kojoj je zagrebački Dinamo završio na prvom mjestu i osvojili su samo tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako CSKA ne igra baš najbolje, Vlašić se itekako ističe dobrim igrama. Samo ove sezone u 22 utakmice skupio je osam golova i namjestio još šest, dok je u posljednjih 25 utakmica zabio 13 golova i čak je osam puta dobivao nagradu za najboljeg igrača utakmice.

Svakako valja napomenuti da je Vlašić silno porastao u očima Rusa kada je ovoga ljeta odbio preći u redove rivala Zenita, koji je nudio golemih 35 milijuna eura. Na kraju imao je i ponude Napolija i Atalante, ali odlučio je ostati i na kraju mu se to itekako isplatilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Screenshot

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo