NE DIRAJTE MU AUTORITET: / Pogledajte tko je sve osjetio drugo lice mirnog čovjeka Ante Čačića

Image

Dejan Lovren tek je posljednji u nizu igrača koji se sukobio s trenerom i izbornikom Ante Čačićem.

30.3.2016.
16:56
VOYO logo

Pobjesnio je Čačić na Lovrena, preko medija mu poručio kako se više nego ikad "udaljio od dresa reprezentacije, jer nacionalna momčad nije ničija prćija".

Lovren nije jedini

Branič Liverpoola koji je odbio poslušnost hrvatskom izborniku, nije jedini koji su osjetili Čačićev "bič". Trener ionako odgovara za rezultat i prvi je na udaru, stoga ima pravo na rezove u momčadi. No, autoritet se ipak gradi znanjem, a ne rezovima u momčadi. Kakva je Čačićeva uloga u reprezentaciji, ocjenu će dati nastup na Euru...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell, Luka Stanzl

Olić se od reprezentacije oprostio u medijima

Posljednji slučaj prije Lovrena bio je oproštaj Ivice Olića od reprezentacije. Napadač HSV-a koji je odigrao 104 utakmice za Hrvatsku zamjerio je Čačiću koji ga je vodio u Rostov, na prijateljsku utakmicu protiv Rusije, ali ga jedinog nije uvodio u igru. Nije Čačić imao obzira prema Olićevim godinama i ugledu u reprezentaciji, statusu najomiljenijeg igrača Vatrenih. Olić se nije želio zagrijavati za nekoliko posljednjih minuta, ostao je na klupi i prošlog mjeseca poručio u medijima kako je odigrao svoje za nacionalnu vrstu.

Image
PROPALA ČAČIĆEVA IDEJA: /

Ivica Olić uručio 'košaricu' izborniku!

Image
PROPALA ČAČIĆEVA IDEJA: /

Ivica Olić uručio 'košaricu' izborniku!

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

Vida otvorio pivo u autobusu

Možda bi Lovrenu o Čačiću mogao pričati i kolega iz obrambene linije Vatrenih, Domagoj Vida. Sadašnji branič kijevskog Dinama pamtit će dane u onom zagrebačkom po epizodi iz klupskog autobusa. U rujnu 2012. godine, Dinamo je krenuo na kup-utakmicu u Vrsar, a Vida je naglo ožednio i otvorio limenku piva u zadnjem redu autobusa. Kao da je krenuo na maturalac, a ne na utakmicu... Čačić je "poludio" na takvo ponašanje, a Vidina vožnja trajala je tek par minuta. Izvan autobusa našao već na Vukovarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Bišćan predlagao drugačiju akciju

U 2012. godini nije se Čačić sukobi samo s Vidom u Dinamu. Još u ožujku zamjerio mu se Igor Bišćan koji je na treningu predložio drugačiju akciju od one kakvu je odredio trener. Naravno, Čačiću se nije svidjelo da mu igrač izravno na treningu ruši autoritet. Odnos je nepovratno narušen, trener je otpisao bivšeg igrača Liverpoola. Bišćan je ubrzo i prekinuo karijeru, u 35. godini.

Image

Leko i Pokrivač prebačeni u drugu momčad

Iste godine, Čačićev nepomirljiv stav osjetili su Jerko Leko i Nikola Pokrivač. Dan nakon što je Dinamo plasirao u Ligu prvaka preko Maribora, Čačić je poručio kako je otpisao spomenuti dvojac jer "ne vidi glad u njihovim očima". Možda je samo želio otvoriti mjesto mlađim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo