rat u ukrajini / Nakon 20 godina: Putinov prijatelj, ruski oligarh Roman Abramovič više nije vlasnik Chelsea

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Nakon što je, kao jedan od podržavatelja Vladimira Putina, protjeran iz Velike Britanije, ostao je i bez obožavanog nogometnog kluba.

26.2.2022.
21:30
EXPA/PIXSELL
VOYO logo
Image
Vlasnik Chelseaja /

Problemi za ruskog oligarha? Kći Romana Abramoviča obrusila se na Putina na Instagramu

Image
Vlasnik Chelseaja /

Problemi za ruskog oligarha? Kći Romana Abramoviča obrusila se na Putina na Instagramu

Vlasnik Chelsea te ruski oligarh koji podržava Vladimira Putina, Roman Abramovič u suotu navečer je objavio da se povlači s upravljačke funkcije kluba. Napisao je i da sve svoje upravljačke ovlasti predaje Chelseajevoj humanitarnoj fondaciji.

"Tijekom moga skoro 20-godišnjeg vlasništva nad klubom Chelsea FC, na svoju sam ulogu uvijek gledao kao na ulogu čuvara, čiji je posao bio osigurati da danas budemo uspješni koliko možemo, kao i da gradimo za budućnost, dok istovremeno imamo važnu ulogu u našem društvu. Uvijek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba. Ostajem predan tim vrijednostima. Zato danas povjerenicima Chelseajeve dobrotvorne zaklade predajem upravljanje i brigu nad klubom. Vjerujem da su trenutno u najboljoj poziciji da brinu o interesima kluba, igrača, osoblja i navijača", stoji u njegovoj objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjednima nije viđen u svom londonskom domu

Jedan od najbogatijih ruskih oligarha i vlasnik ChelseaRoman Abramović dobio je zabranu ulaska u Veliku Britaniju tvrdi The Sun. Imigracijski dužnosnici navodno su dobili upute da zabrane Abramoviču povratak u njegovu kuću blizu palače Kensington, koju je platio 125 milijuna funti. Na njegovom slučaju radi specijalna imigracijska jedinica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abramovič je jedan od 35 ruskih oligarha koje je lider Putinove opozicije Aleksej Navalni ocijenio kao ključne pobočnike Putinovog režima u Rusiji. Abramovič je 2018. godine postao državljanin Izraela, što mu je pomoglo da uđe u Britaniju na šest mjeseci, a s izraelskom putovnicom je došao na kratki izlet u London.

Abramovičevo bogatstvo procijenjeno je na 8.4 milijarde funti. Njegov posjed uključuje nekretnine, ali i seriju superjahti, od kojih samo jedna, imena Solaris, vrijedi 450 milijuna funti. Abramovič nikad nije imao britansko državljanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Abramović je kupio Chelsea 2003. godine i od kluba iz sredine tablice napravio je jedan od najuspješnijih europskih nogometnih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo