Napokon potvrđen san koji Hrvatska čeka više od 20 godina

Hrvatski nogometaši će nakon više od dva desetljeća čekanja, te treniranja u Sloveniji i raznim destinacijama, napokon dobiti vlastiti centar za pripreme.

29.11.2013.
8:02
VOYO logo

HNS je otkrio da će gradnja centra početi sljedeće godine i bit će smješten na Sveticama, pokraj maksimirskog stadiona.

Hrvatski nogometni savez će izgradnju platiti novcem od UEFA-e i FIFA-e, a u centru, koji će sadržavati sve potrebne sadržaje, osim hotela, trenirat će i mlađe dobne selekcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradnja će početi iduće godine, a to neće biti kamp, nego centar za pripremu svi naših reprezentacija, a prva lokacija od pet, koliko će ih se graditi u Hrvatskoj, bit će na zagrebačkim Sveticama", rekao je Media servisu izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

"Tu bi bila i mala klinika, naša akademija, sudačka akademija – to bi bilo jedno sportsko učilište gdje bi svi segmenti nogometne igre imali svoje mjesto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlika između centra i kampa je, objasnio je Vrbanović, u količini novca koji se mora izdvojiti. Kamp je puno skuplji, a naš objekt će djelomično biti sufinanciran od UEFA-e.

"Dobili smo suglasnost da su oni spremni podržati tu investiciju. Oni samo sufinanciraju projekte, što znači da ćemo morati biti dovoljno lukavi da kucamo na više vrata i da skupimo dovoljno sredstava da sagradimo jedan objekt koji je apsolutno primjeren statusu, značaju, ali i vrijednosti našeg nogometa u hrvatskom društvu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo, 6. prosinca Vatreni će biti u bubnju kad će se određivati skupine za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a netom prije toga na stolu Disciplinske komisije FIFA-e naći će se dva naša igrača. Mario Mandžukić i svi mi saznat ćemo koliko će utakmica kazne dobiti zbog crvenog kartona s Islandom, a odredit će se kazna i Josipu Šimuniću zbog nedopustivog performansa nakon iste utakmice. Pojavile su se priče da bi i naša reprezentacija mogla imati problema zbog Šimunićevog 'Za dom spremni'.

"Hrvatska reprezentacija, kao i HNS nisu zabrinuti zbog toga. Mislim da će Šimunić dobiti određenu kaznu, nadam se ne veliku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor se nije želio upustiti u procjenu kakva će kazna doći na adresu HNS-a.

"Pričekajmo, vidjet ćemo. Stvarno ne znam, ne bih voli špekulirati, a oni su specifični."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni predsjednik nije želio govoriti ni o željama koga bi volio u skupini u Brazilu.

"Bilo bi pretenciozno, čak i bahato govoriti o tome koga bismo željeli. Hrvatska reprezentacija svaku reprezentaciju dočekuje s velikim poštovanjem i uvažavanjem, te ćemo se za sve jednako pripremiti. Nikoga se ne bojimo, a sa svakim igramo s poštovanjem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo