'Od junaka do idiota je mali korak'

Novi broj Kickera donosi priču o belgijskoj reprezentaciji kao novom hitu europskog nogometa. Tim je povodom intervju dao i izbornik Crvenih vragova Marc Wilmots.

22.10.2012.
13:07
VOYO logo

Belgija je, podsjetimo, u skupini A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Nakon četiri je kola na vrhu zajedno s Hrvatskom, obje reprezentacije imaju po deset bodova. Već je sada prilično izvjesno da će Hazard, Fellaini, Witsel, Kompany, Vermaelen i društvo biti najveći suparnici Štimčevim izabranicima na putu do Brazila. "Deset bodova iz četiri utakmice su u redu, ali prevelika euforija nam neće pomoći. A i Njemačka nam je protiv Švedske (od vodstva 4:0 do 4:4, op. a.) pokazala što se događa kad se opustiš. Jasno je da je moj posao trenutno vrlo zabavan, ali kod trenera se uvijek gleda samo rezultat, a od junaka do idiota je mali korak", poručio je Wilmots.

//www.youtube.com/embed/ywgYzvrfVSc Otkrio je potom i tajnu belgijske nogometne eksplozije. "Kompany, Vertonghen i Vermaelen već godinama igraju zajedno. Još su na EP U21 prije pet godina bili zajedno u polufinalu, a sada apsolutno žele plasman na veliko natjecanje. A kao dodatak njima, pojavili su se mladići poput Witsela i Hazarda. Klubovi poput Standarda iz Liegea danas sjajno rade s juniorima, a mnogi naši mladi odlaze u inozemstvo i tamo igraju na najvišoj razini." Uspjesi nogometaša imaju pozitivan učinak i na podijeljenu naciju. "Rasprodali smo stadion u Bruxellesu u posljednje tri utakmice, što prije, čini mi se, nije bio slučaj. Bili Flamanci ili Valonci, ljude spaja nacionalna momčad. To je trenutno možda i naš najveći uspjeh. No, bit ću zadovoljan tek ako se nakon 12 godina ponovno plasiramo na SP."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201104110410004-Svjetsko prvenstvo u nogometu 2014

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo