'Mamiću u Maksimiru trebaju postaviti bistu'

1.1.2015.
15:24
VOYO logo

Učinio je to u intervjuu za Sportske novosti. Nije se dakako propustio dotaknuti niti azerbajdžanskog nogometa kojeg je usporedio s hrvatskim prvenstvom.

"Azerbajdžanska liga je na razini HNL-a. Nogomet je u Azerbajdžanu u velikoj ekspanziji. Onih 0:6 protiv Hrvatske za njih je bolno, ali to nije prava slika. Azeri su sportska nacija, osvojili su na prošlim Olimpiskim igrama 10 pojedinačnih medalja. Međutim, žele da im nogomet također bude jak", rekao je Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se hrvatskog nogometa tiče, popularni Žuti je rekao:

"Neću biti posebno pametan kad kažem da je stanje u nogometu preslika stanja u društvu. Frustrirani smo mnogim stvarima, koje se onda odražavaju na sport. A Hajduk mora prvo počistiti u svom dvorištu, tu nije sredio stvari u svom domu dugi niz godina. Tko im je krivac, ne znam. Imaju veliki problem što krivca stalno traže na drugim adresama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što je Prosinečki rekao o glavnom čovjeku Dinama i općenito hrvatskog nogometa:

"Ponovit ću, u hrvatskom nogometu ne možeš voditi ni Lučko bez Zdravka Mamića. Međutim, u Maksimiru mu trebaju postaviti bistu zbog stvari koje je dobro napravio. Nemam ništa protiv Zdravka Mamića, ali nije normalno što ima takvu moć u hrvatskom nogometu. Treba mu čestitati na mnogim stvarima koje je napravio, ali se treba zapitati zašto nema navijača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azerbajdžan se u kvalifikacijama za Euro 2016. godine nalazi u kvalifikacijskoj skupini H zajedno s Hrvatskom, a nakon četiri odigrane utakmice na kontu nemaju niti jedan bod.

"Probat ćemo igrati ofenzivnije nego što smo igrali do sada...Cilj nam je igrati dobar i kvalitetan nogomet. Mislim da nekome u našoj kvalifikacijskoj skupini možemo zagorčati život. Naravno da se ne možemo uspoređivati s Italijom i Hrvatskom te s drugim velikim svjetskim reprezentacijama, ali možemo svakome pružiti dobar otpor", zaključio je Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo