Mamić prosuo bisere kakve već dugo niste čuli!

Prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić i trener Kruno Jurčić točno u 12 sati obratili su se javnosti.

17.11.2011.
13:24
VOYO logo

Novinarima se prvi obratio trener Kruno Jurčić.

"Sammir je u procesu treninga, ali ne konkurira za Split. O njegovom eventualnom nastupu protiv Reala neću još pričati", započeo je Jurčić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Katalinić je napravio velike rezultate sa Splitom, a Bašić ih ponavlja. Kad su me pitali koga bih uzeo iz hrvatske lige, ja sam rekao Križanca", izjavio je Jurčić, a ubrzo je riječ preuzeo Zdravko Mamić.

"Možda će vam se ovaj početak konferencije za medije činiti čudan. Ovih dana se pale svijeće u čast Vukovara, a ja bih vas pozvao da minutom šutnje odamo počast svima koji su poginuli braneći taj grad, omogućivši nama da se bavimo čime se bavimo", izjavio je Mamić i nakon minute šutnje nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://static.bambuser.com/r/player.swf?username=net.hr

"Pozivam navijače, novinare i sve ostale na novo zajedništvo. Želim da svi skupa jedni drugima pogledamo u oči i da se ne ponove sukobi koji su bili na izboru za predsjednika, kao i sudski postupci u kojima sam i ja sudjelovao. Napadalo se Vlatka Markovića i mene, a mi smo napravili senzacionalan uspjeh. Hrvatska je po sedmi put na velikom natjecanju, Dinamo igra Ligu prvaka i ide na Santiago Bernabeu, gdje će biti 5.000 Hrvata na tribinama. Imam pravo pozvati vas da se mobiliziramo za još bolje rezultate hrvatskog nogometa. Ovo je trenutak da se pohvalimo. Na utakmici protiv Turske je igralo devet igrača koji su prodefilirali kroz Dinamo. Otkako je hrvatske države, Dinamo je sa 60 posto sudjelovao u ponudi za reprezentaciju", izjavio je Mamić i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet je nešto najbolje što postoji u hrvatskoj državi. Nogomet je najljepša i najdivnija stvar koja funkcionira u Hrvatskoj. Zahvaljujem svima, igračima, stručnjacima, volonterima, novinarima... samo svi zajedno možemo napraviti novi uspjeh. Hrvatska u Ukrajini i Poljskoj može napraviti puno, ima prostora za napredak od 30 posto. Mi smo primjer hrvatskog društva. Svi političari i gospodarstvenici trebaju učiti od HNS-a i Dinama kako se radi, kako se voli država i kako se izvozi naš proizvod. Ništa se ne može mjeriti s rezultatima Dinama i hrvatske reprezentacije. U Zagrebu za ljude koji imaju najveći prirez u državi ne žele napraviti krov za pišljivih sedam milijuna eura. Daj bože da svaka ulica ima školu i vrtić, no to su floskule. Nigdje nitko u predizbornoj kampanji nije spomenuo sport. Niti jedna stranka. Njih ne bi bilo na topografskim kartama da nema sportaša", tvrdi Mamić.

"Mi smo jedini koji su puta deset vratili u proračun. Oni su pokazali da se ne znaju brinuti o svojoj imovini, a mi smo uložili svoj novac. I onda nama Holding drži prodike. Gospodo, dođite da vas tata nauči kako se radi i kako se vode poduzeća. Pozivam sportaše da dignu svoj glas jer su nas podcijenili na svim razinama!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.youtube-nocookie.com/v/PA3CxtqplI0?version=3&hl=en_US

Postavljeno je i pitanje o računima i uređenju stadiona, pitanje na koje Bad Blue Boysi čekaju odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što da vam ja sad kažem nakon što smo obnovili stadion kako smo ga obnovili i kad onda sitni mali mufljuzi paradiraju. Koliko je stolica? Koji te k.... briga koliko je stolica kad ju nisi platio ti nego ja! Nema problema, u svim dokumentima kluba i izvještajima koji će biti proslijeđeni na relevantne adrese pisat će gdje je utrošena svaka lipa Dinamovog novca. A Dinamov novac je također društveni novac, nije to ni Mamićev ni ničiji drugi. To su te podvale. Dinamo još od 1945. godine plaća PDV na transfere i porez. Kad pogledam što se u Sloveniji radi, oni su puno ispred nas. Vi znate da je 98 posto našeg sporta amaterski. Cijela Hrvatska se mora pokloniti nogometašima. Ima i problema, no zato što Hrvatska niti jednom mjerom nije pomogla sportu, kao da smo iz Tadžikistana."

Stali ste na stranu izbornika Slavena Bilića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednom sam rekao: 'Sve ću vas pobijediti!' I jesam. Ponosan sam što sam uvijek znao odabrati pravu stranu, onu pobjedničku! Ja sam toliko puta govorio o zajedništvu. U zadnjih 20 godina jedino oko čega smo se okupljali je hrvatska reprezentacija. Dijaspora je luda za reprezentacijom i te su slike neizbrisive. U zadnjih godinu dana nas je okupiralo zlo i malo smo se rastočili. To je krenulo kroz permanentno omalovažavanje Dinamovih rezultata. Ja sam u Rijeci nakon Latvije znao da ćemo proći Turke. Sinoć sam se s Modrićem opraštao i rekao mi je: 'Vidjet ćete što ćemo napraviti na EURU. Bilić je moj prijatelj, no hrvatska reprezentacija može i mora biti bolja. Mora najmanje ponoviti rezultat iz 2008. godine."

Bilić je sam izrazio želju za ostankom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi normalno da se to definira danas, a pošto se to neće dogoditi, treba to ostaviti za kraj EURA. Ako rezultati budu dobri, svi će htjeti njegov ostanak. Dobro je da je Bilić ovako istupio. Idemo svi zajedno, nemojmo potencirati njegov odlazak ili ostanak."

Skupina za EURO, koga biste htjeli?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priča da je lakše biti u trećoj, a ne u drugoj skupini je demagogija. Ja ne mislim da će nam to biti neki veliki hendikep. Bilić mora izvući najbolje igrače, bez ikakvih kompromisa, i standardizirati momčad, šablone i tandeme kako bi to pretočio u kolektiv!"

Sammir u reprezentaciji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da ste mi postavili to pitanje. Ostajem kod svake izgovorene riječi. Ja tvrdim još jednom: Sammir je svemirski brod za sve u reprezentaciji, osim za Modrića. Jurčić je iz njega izvukao ono što nitko nije. On je postao slučaj, ali sam si je kriv za to. No, on je bio glavna poluga i zaslužan je za Dinamov plasman u Ligu prvaka. Kada igra Sammir, igra i Dinamo. Jedva čekamo da završi prvenstvo da se odmorimo. Mi smo toliko umorni da vam ne mogu opisati. Neka se Sammir odmori, oženi, a mislim da bi njegovo nepozivanje u reprezentaciju bio seljacizam. Ja znam da kod njega postoji velika želja i predložit ću Biliću da sjedne s Jurčićem i neka se dogovore za najbolje rješenje. On je najbolji igrač u hrvatskom nogometu. Pravi Sammir bi sam pobijedio Turke i njemu se treba pokloniti. On želi igrati, ima domovnicu, prema tome što bi trebalo? Za dvije i pol godine je SP u Brazilu?", izjavio je Mamić i sasuo pohvale na račun Matea Kovačića.

"I Mateo Kovačić bi trebao igrati za reprezentaciju. Zašto mi ne bismo imali svog Pelea? Ja gledam utakmicu protiv Zagreba, gledam Ajax... pa Kovačić je u tim utakmicama prolazio pokraj protivnika kao da su čunjevi. Ni Boban ni Prosinečki mu nisu do gležnja. Takvog fudbalera danas nema. I to bi sad trebalo biti čudno? Pa to moraš napraviti zbog interesa hrvatskog nogometa. U 24 ili 25 igrača koji će ići na EURO treba biti mjesta za njega!", kazao je Mamić i okrenuo se utakmici na Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi žive za to da jednom dođu na Santiago Bernabeu i igraju protiv najbolje svjetske momčadi. Ja sam nekad lupao glavom u pod kad bi Dinamo primio gol. Vaš kolega Židak kaže da se i danas vide posljedice. Utakmicu u Madridu će gledati cijeli svijet. Moram doći tamo zbog momčadi i Jurčića, ali vjerujte mi da bih tu utakmicu najradije htio prespavati!", izjavio je Mamić i nastavio o Dinamu.

"Dinamo živi 95 posto od izvoza, od prodaje vlastitih igrača i igranja eurokupova. Mi smo u specifičnoj situaciji. Ja bih bio najsretniji kada igrači, kao nekad, ne bi mogli van prije 28 godine. Dinamo ne bi imao problema. Ovako se borimo da nam klinci ne odu. Tržište je takvo, mi igrače možemo kontrolirati najkasnije do 18. godine. Dinamo ima 74 igrača pod ugovorom. Neki nikada neće vidjeti prvu momčad, ali morate ih imati jer su talenti", završio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo