REALOVA 'KRAĐA' / Luka Modrić jednim telefonskim pozivom 'oteo' Barceloni tursko čudo od djeteta: 'Ja odlazim iduće sezone i želim tebi predati dres'

Image
Foto: Profimedia

'Ja odlazim iduće sezone i želim tebi predati dres'. Najvažniji faktor, koji je promijenio odluku koju je već donio, da potpiše za Barcelonu i umjesto toga ode u Real, bilo je to što su ga nazvali Modrić i Kroos'

5.7.2023.
7:30
Profimedia
VOYO logo

Ako ćemo vjerovati pisanju turskog novinara Volkana Demira, a nemamo razloga ne vjerovati mu, najbolji hrvatski nogometaš Luka Modrić najzaslužniji je za Realovu "podlu krađu" turskog wunderkinda Arde Gülera rivalu Barceloni.

Volkan Demir nogometnom svijetu otkrio je detalje Lukine intervencije koja je učinila svoje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRANSFERI /

PSG dao ultimatum Mbappeu, talijanski prvoligaš doveo dva Hrvata, Oršić pričao o Petkoviću

Image
TRANSFERI /

PSG dao ultimatum Mbappeu, talijanski prvoligaš doveo dva Hrvata, Oršić pričao o Petkoviću

'Luka Modrić: 'Arda, odlazim iduće sezone i želim tebi predati dres'

"Nazvao je Ardu i rekao mu: 'Ja odlazim iduće sezone i želim tebi predati dres'. Najvažniji faktor, koji je promijenio odluku koju je već donio, da potpiše za Barcelonu i umjesto toga ode u Real, bilo je to što su ga nazvali Modrić i Kroos", navodi Volkan Demir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpoznatiji svjetski insider za transfere Fabrizio Romano sinoć je javio kako je Real dramatično i ekspresno riješio Ardin transfer, čija se formalna realizacija očekuje već danas ili najkasnije sutra. Ističe kako je već ranije sve dogovorio s mladićem i njegovim ocem, dok je noćas riješio sve detalje s Fenerbahčeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugledni The Athletic piše o velikom obratu situacije:

Ljetna senzacija iz Fenera

"Arda Güler, ljetna senzacija iz Fenerbahčea, odabrala je Kraljevski klub, iako su pregovori s Barcelonom stigli do završne faze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o 18-godišnjem veznjaku koji je na račun sjajnih igara u turskoj ligi mamio poglede mnogih europskih velikana, no nijedan se u pregovorima nije istaknuo poput španjolskog dvojca."

Güler je, ističe pak Marca, praktički mogao birati između Reala i Barce, a Katalonci su mu obećali i mjesto u startnoj postavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turski velikan je za svog wunderkinda postavio odštetnu klauzulu od 17,5 milijuna eura, ali Real ju je prebacio ponudom od 20 milijuna eura i s 20 posto provizije Feneru od iduće prodaje kako bi ga oteo najvećem rivalu Barceloni.

Güler je, naime, zadnjih dana daleko odmaknuo u pregovorima s Barcom, što je potvrdio i Joan Laporta. No, Real mu je ukrao čudo od djeteta. To može jer mu je financijska situacija neusporedivo bolja od Barcelonine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspoređuju ga s Özilom

Tinejdžer, kojeg nerijetko uspoređuju s Mesutom Özilom, činit će konkurenciju Luki Modriću u ionako gustoj veznoj liniji, nakon dolaska Judea Bellinghama.

Valja spomenuti kako je Arda Güler svoje kvalitete i talente pokazao u Fenerbahčeu u nedavno završenoj sezoni, koju je završio sa šest golova i sedam asistencija u 35 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Briljirao je i u reprezentaciji Turske, iako za nju ima samo četiri nastupa. Drugi nastup za nacionalnu momčad je bio u ožujku upravo protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Euro u Bursi. Igrao je samo pola poluvremena i njegova reprezentacija je izgubila 2:0, ali je dobio pohvale za pokazano.

Prošlog mjeseca fenomenalno je zabio prvi gol za Tursku u pobjedi 2:0 nad Walesom također u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo