Pripreme Vatrenih / Lovro Majer: 'Lijepo je da me se uspoređuje s Lukom, a spreman sam preuzeti odgovornost pa makar na desnom beku'

Image
Foto: profimedia.hr

Lovro Majer je nakon sjajne sezone u Francuskoj opet u dresu Vatrenih, a na današnjoj konferenciji za medije je govorio o novom sustavu u reprezentaciji, usporedbama s Modrićem i napretkom od odlaska u inozemstvo

24.3.2022.
16:10
profimedia.hr
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom Zlatka Dalića okupila se u Kataru gdje će odraditi dvije prijateljske utakmice. Hrvatska će subotu igrati protiv Slovenije, dok će im u utorak protivnik biti Bugarska.

Izbornik Dalić je ovo okupljanje opisao kao priliku da se igrači bolje upoznaju i da se podigne atmosfera za utakmice u Ligi nacija, ali i Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jako sam zadovoljan svojom igrom'

Na današnjoj konferenciji za medije u Dohi pred novinare je izašao Lovro Majer koji iza sebe ima sezonu iz snova u francuskom Rennesu. S novinarima je podijelio dojmove o proteklih nekoliko mjeseci u novoj sredini s kojom je iznimno zadovoljan.

Image
prijateljske utakmice /

Borna Sosa ekskluzivno za RTL: 'Želio bih igrati protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu'

Image
prijateljske utakmice /

Borna Sosa ekskluzivno za RTL: 'Želio bih igrati protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu'

"Jako sam zadovoljan svojom igrom u Francuskoj kako individualnim tako i klupskim uspjesima. Sretan sam u Rennesu, ali moram priznati da nisam očekivao ovako brzu prilagodbu. Vjerovao sam da će biti dobro i da će se otvoriti. Znao sam da je to dobra opcija, ali nisam očekivao da će prilagodba proteći tako brzo i uspješno", otkrio je Majer novinarima, a onda se priča okrenula na pitanje reprezentacije i teambuildinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujemo dvije pobjede i spremni smo na to. S druge strane nemamo pritisak, uživamo ovdje i lijepo nam je. Kao što je i izbornik rekao, nekako smo opušteniji nego na prijašnjim okupljanjima i mislim da svi zajedno uživamo", kazao je Majer te dodao kako on sam kroz karijeru nije igrao često u sistemu s tri otraga.

'Nisam često igrao u toj formaciji'

"Bitno je imati što više opcija i dalje. Što smo raznolikiji to smo opasniji i mislim da je dobro imati različite mogućnosti kako bi se po potrebi mogli prilagoditi protivniku. Ja to nisam često igrao kroz karijeru, ali mogu se prilagoditi na što god treba", tvrdi veznjak Rennesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se i usporedbi s Lukom Modrićem koju posljednjih mjeseci forsiraju francuski mediji inspirirani njegovim dobrim igrama.

"Lijepo je pročitati da me se uspoređuje s njim, ali mislim da ne treba stavljati taj pritisak već izvući samo pozitivne stvari, jer još je dalek put do toga što je Luka napravio. No u svakom je slučaju lijepo vidjeti da napreduješ i da ljudi to cijene", skromno je odgovorio Majer na novinarsko pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cilj je učiti i uživati'

Naposljetku se osvrnuo i na konkurenciju u reprezentaciji te istaknuo kako to ne vidi kao problem za sebe.

"Sve mi je lakše igrati u reprezentaciji zbog mog napretka, a gledam kako konkurenciju okrenuti u svoju korist te učiti od tih igrača koji igraju na još većem nivou od mene. Cilj je učiti i uživati. No u svakom slučaju, spreman sam na sve opcije, spreman sam preuzeti odgovornost pa makar i na desnom beku", zaključio je plemeniti veznjak konferenciju u šaljivom tonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo