RAZGOVOR ZA NET.HR / Legendarni hrvatski trener objasnio zašto je Drmić bio na klupi i komentirao Čačićevu taktičku zamisao: 'On je u klub došao kao vezni igrač'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pobjedu Dinama nad Shkupijem za Net.hr analizirao je proslavljeni hrvatski trener Ilija Lončarević

27.7.2022.
12:27
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama su u susretu drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka na gostovanju u Skoplju pobijedili makedonski Shkupi s 1-0 osiguravši treće pretkolo kvalifikacija za najelitnije nogometno natjecanje.

Image
PIŠU MAKEDONSKI MEDIJI /

Dinamovi igrači ostali zarobljeni na stadionu dugo nakon utakmice. Makedonci otkrili što se dogodilo Modrima

Image
PIŠU MAKEDONSKI MEDIJI /

Dinamovi igrači ostali zarobljeni na stadionu dugo nakon utakmice. Makedonci otkrili što se dogodilo Modrima

Pobjedu Modrima donio je Arijan Ademi sjajnim golom u prvoj minuti nastavka. Luka Menalo mu je sjajno dodao, a makedonski reprezentativac nije imao težak zadatak. U prvom poluvremenu smo gledali jako malo prilika za pogodak, a najveću nije iskoristio Bruno Petković jer je htio prijeći golmana u situaciji jedan na jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom drugog dijela nakon samo pola minute provedenih na terenu Menalo je ostvario asistenciju, a tri minute kasnije mu je poništen čist zgoditak. Pomoćni sudac je označio nepostojeće zaleđe, a reprezentativac BIH je požalio što nema VAR tehnologije u ovako ranoj fazi kvalifikacija. Dinamo je rutinirano pobjedu priveo kraju, ali susret su obilježili loša televizijska produkcija i loše sudačke odluke.

Teško je s dva centarfora

Za komentar o utakmici pitali smo legendarnog hrvatskog trenera Iliju Lončarevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji strijelac Rijeke prošle sezone Josip Drmić odsjedio je cijelu utakmicu na klupi: "Trener Čačić je na početku sezone pokušao igrati s dva centarfora i nakon što je zaključio da će to teško prolaziti odlučio se samo za jednoga. Izbor je pao Petkovića, što automatski znači da je Drmić na klupi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo ga i što misli o poigravanju Dinamova napadača u prvom poluvremenu: "Ne bih na to stavljao naglasak. Igrao je cijelu utakmicu i nije zbog tog čina bio slaba točka u momčadi. Igrača se vadi iz igre zbog drugih razloga, ali ne zbog loše odluke. Kasnio je s udarcem i zato je probao proći pored golmana".

O tome kako vidi Roberta Ljubičića kao lijevog beka: "Nema ga smisla komentirati kao lijevog beka, u Dinamo je došao kao vezni igrač. Trener u momčadi kao što je hrvatski prvak ima težak zadatak pronaći poziciju za svakoga. Ne mogu svi biti zadovoljni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ludogorec nije jači od Makedonaca

Lončarević nam je rekao svoj stav o šansama protiv Ludogoreca: "Mislim da nisu na razini kao prije dvije ili tri godine. Škupi se u Maksimiru iskazao, ali i tu bi ga Dinamo pobijedio da je bio na svom nivou od početka utakmice. Ludogorec nije teži protivnik od makedonskog prvaka".

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo