RIJEČ STRUČNJAKA / Jurčević analizirao siromašno finale Kupa: 'Utakmica za zaborav, dva su razloga za to'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo i Rijeka su u prvoj utakmici finala Kupa na Maksimiru odigrali 0:0, a taj susret je za Net.hr analizirao Nikola Jurčević

16.5.2024.
10:57
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

U prvom dvoboju ovosezonskog finala Hrvatskog nogometnog kupa nije bilo ni pobjednika ni golova, Dinamo Rijeka su u srijedu na maksimirskom stadionu odigrali 0-0. Drama oko novog slavljenika u Kupu tako se seli na riječku Rujevicu gdje će se iduće srijede odigrati uzvratna utakmica. Nakon dužeg vremena u ovom finalu vrijedi pravilo pogotka u gostima.

Image
POGLED NA SVEČANU LOŽU /

Kakva scena na finalu Kupa: Čime li je Milanović nasmijavao Zajeca?

Image
POGLED NA SVEČANU LOŽU /

Kakva scena na finalu Kupa: Čime li je Milanović nasmijavao Zajeca?

Utakmica nije ponudila previše toga zanimljivoga, a dan nakon nje za komentar smo nazvali Nikolu Jurčevića, bivšeg nogometaša i trenera Plavih te hrvatskog reprezentativca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to bila baš kvalitetna utakmica, puno više smo očekivali s obzirom na to da je bila riječ o finalu Kupa. Očito se radilo o dva razloga - jedan je da momčad kalkuliraju jer postoji i uzvrat u Rijeci, a drugi je što su se malo 'ispuhali'. Dugačko je bilo prvenstvo, dugačka je sezona. Dinamo se energetski ispraznio nakon osvajanja naslova. Rijeka je, s druge strane nakon tri poraza malo poljuljana i znaju da u Maksimiru dobro ne prolaze pa su se postavili opreznije. U svakom slučaju, jedna utakmica koja je, rekli bismo, za zaborav i nadam se puno zanimljivijem uzvratu u Rijeci."

Potom je govorio o spornim pravilima, da se ponovno u finalu igraju dvije utakmice te da gol u gostima vrijedi više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je osobno malo ljepše kad je jedna finalna utakmica, to jedno baš finale. Što se tiče gola u gostima mislim da ako se svugdje u Europi i u svijetu igra na drugi način, da to treba vratiti kao u Uefinim natjecanjima. Ali ne bih sada rekao da je to glavni uzrok za to da je utakmica izgledala kako je izgledala."

Za kraj se osvrnuo na uzvratnu utakmicu koja će odlučiti osvajača Kupa sljedećeg tjedna na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slično kao i ona utakmica koja je odlučivala o prvaku u HNL-u. Očekujem sjajnu atmosferu, 'nabrijanu' Rujevicu, motiviranu Rijeku i Dinamo opet s tom svojom rutinom i pobjedničkim DNK. Šanse su podjednake, s ipak jednom malom prednošću Dinama", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo