LUDI ZA KOVAČIĆEM: / Vatreni osvanuo na naslovnici uglednog lista, dobio i novi nadimak

Image
Foto: AFP

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić oduševio je svojom igrom u posljednjoj utakmici u dresu Real Madrida.

31.1.2017.
13:19
AFP
VOYO logo

Dva dana poslije Kovačić se našao na naslovnici španjolske Marce. Za tu priliku dali su mu i nadimak 'Special K' .

U tektsu naslova 'Kovačić je sada najsvjetlija Relaova zvijezda' pišu kako su u klubu oduševljenji njegovim napretkom te da je sada pod zaštitom Zinedinea Zidanea za razliku od prošle godine kada se mislilo da je na izlaznim vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, navode kako je Francuz nagrađen jer je pokazao vjeru u Kovačića.

"Svojim odličnim nastupom pomogao mu je riješiti krizu u veznom redu nastalom brojnim ozljedama te je tako osigurao klubu vrh tablice", piše Marca te nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljetos se vjerovalo da će 22-godišnjak prvi napustiit klub ako dođu Paula Pogbu ili Andre Gomes, ali zbog spektakularne predsezone i sjajnih nastupa u prvenstvu, playmaker je dokazao da je jedan od najpouzdanijih igrača", navode. Potom citiraju Zidanea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sa sretan s njim. Uvijek kada je na terenu bude dobar. Sada je dao gol i to mi se puno sviđa. Puno će napredovati u budućnosti".

Španjolci podsjećaju da je Kovačić stigao u klub 2015. kao defanzivni veznjak, a da je od tada postao vrhunski kreativni veznjak. Uz to napominju da ove sezone za sada ima 316 preciznih dodavanja u suparničkoj polovici i najviše uspješnih driblinga - 32.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca također navodi i da ne treba zaboraviti da je Kovačić poslije Asensija (20) najmlađi u momčadi, ali da ima jako puno samopouzdanja.

"Pomaže mu i prijateljstvo s Lukom Modrićem. Govori pet jezika i već sada ima dosta veliko životno iskustvo. Mateo je uvijek bio korak ispred svojih suigrača te je redovito rušio rekorde", pišu Španjolci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na njegovu životnu priči navode kako je rođen u Autriji te da su mu roditelji bosanski Hrvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatsku je stigao s 11 godina kako bi igrao za Dinamo, klub u kojem je debitirao kao klinac. U hrvatskoj ligi još uvijek drži rekord najmlađeg strijelca sa 16 godina i 198 dana. Dvije godine poslije Inter je platio 15 milijuna eura za njega. U Italiji je zabio osma golova u 97 utakmica, a onda ga ja Rafa Benitez doveo u Madrid kao defanzivnog veznog. Godinu i pol dana riječ je o potpuno drugačijem profilu igrača nego što ga je bivši trener zamislio", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je on kreativni veznjak, a Zidane ga je zatražio da bude agresivniji u napadu i kada je na suparničkoj polovici", zaključuje Marca nadodajući Zidaneovu izjavu da je akcija kod Kovačićevog gola bila unaprijed osmišljena.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo