Ogromno priznanje za hrvatski nogomet

Desetljećima je ugledni španjolski magazin Don Balon na kraju svake godine objavljivao popis 100 najboljih mladih nogometaša svijeta.

14.11.2013.
13:37
VOYO logo

Nakon što se časopis 2011. ugasio zbog financijskih problema, nogometni internetski portal 101greatgoals.com je preuzeo tradiciju izbora najboljih mladih igrača na planetu, s time da se sada, u skladu s nazivom web stranice, objavljuje 101 ime.

Ove su godine u konkurenciji bili igrači rođeni nakon 1. siječnja 1992., a na popisu se nalaze i dvojica hrvatskih nogometaša - Alen Halilović (17) iz Dinama i Mateo Kovačić(19) iz Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Činilo se da će novi Luka Modrić na ljeto završiti u Tottenhamu, ali prema najnovijim izvještajima, sada Bayern predvodi lov na njega. Najmlađi je strijelac u povijesti hrvatske lige i najmlađi debitant u hrvatskoj reprezentaciji. Čini se da mu se smiješi duga i uspješna karijera'', piše 101greatgoals.com za Halilovića, dok za nešto starijeg Kovačića ističe:

''Postao je otkriće otkad se u siječnju priključio Interu. Dubinski je playmaker istinske kvalitete. Miljenik navijača Nerazzurra uspoređivan je s Robertom Prosinečkim i Andreom Pirlom.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo