Bayern pobijedio Leipzig / Kovač ruši rekorde u Njemačkoj! Osvajanjem kupa postao prvi kojem je ovo pošlo za rukom...

Image
Foto: AP Images

Za Bayern je ovo 19. naslov pobjednika Kupa do kojega je stigao u svom 23. finalu

25.5.2019.
22:10
AP Images
VOYO logo

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač osvojio je dvostruku krunu u Njemačkoj ove sezone s Bayernom iz Münchena. Nakon što je prije tjedan dana proslavio naslov prvaka, u subotu je stigao do trofeja i u Kupu. Bayern je u finalu igranom na Olimpijskom stadionu u Berlinu svladao RB Leipzig sa 3-0 (1-0). 

Dvostruki strijelac za Bavarce bio je Lewandowski (29, 85), prvo je pogodio odličnim udarcem glavom s 10-ak metara nakon ubačaja Alabe, a u završnici je realizirao protunapad nakon velike pogreške igrača Leipziga, dok je jedan gol postigao Coman (78) jakim udarcem s 15-ak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovaču je ovo drugi uzastopni trofej u njemačkom Kupu, prošle godine osvojio je naslov s Eintrachtom iz Frankfurta svladavši u finalu upravo Bayern s 3-1, a treću je godinu zaredom vodio svoju momčad u završnom dvoboju. Prije dvije sezone izgubio je finale s Eintrachtom od Borussije iz Dortmunda s 1-2.

Za Bayern je ovo 19. naslov pobjednika Kupa do kojega je stigao u svom 23. finalu, dok je za RB Leipzig ovo bio prvi finalni nastup u 10-godišnjoj klupskoj povijesti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je postao prvi trener u povijesti Njemačke koji je osvojio dvostruku krunu kao igrač i kao trener te prvi koji je u dvije sezone s dva različita kluba osvojio Kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo