Junak pokazao Mamiću kako se to radi: 'Nemate pojma kako sam ponosan!'

Apsolutni junak dana u Hrvatskoj, kad je sport u pitanju, slovenski je trener Matjaž Kek, koji je nogometaše Rijeke u Stuttgartu odveo do najvećeg uspjeha u modernoj klupskoj povijesti.

29.8.2013.
21:42
VOYO logo

Možda na razini HNL-a ti detalji i nisu toliko bitni, ali u Europi svakako jesu. Pokazao je to Matjaž Kek sa svojom Rijekom u Stuttgartu, gdje su dečki s Kantride odigrali sjajnu utakmicu, izborili 2:2 u sudačkoj nadoknadi i 'otplovili' u povijest. Ulice Rijeke su pune, Hrvatska slavi, ali jedan detalj je presudio utakmicu.

Negdje oko 70. minute, u približno isto vrijeme Zoran Mamićkad je i zatvarao utakmicu i 'čuvao' prolaz Dinama u Ligu prvaka izvođenjem najboljeg igrača Soudanija, a uvođenjem već zaboravljenog Leke, i Matjaž Kek je razmišljao što napraviti kako bi sačuvao 1:1 protiv Nijemaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusni trener je postupio mudrije. Izvadio je Sharbinija i postavio novog, ali svježeg ofenzivca Mujanovića, koji je na kraju presudio utakmicu pogotkom za 2:2 u sudačkoj nadoknadi. Rijeka se u tim trenucima nije povukla i dala protivniku još veću šansu kao što je to napravio Dinamo. Upravo suprotno, stalno je prijetila i ta se taktika pokazala pravom u odnosu na onu koju je pred kraj utakmice s Austrijom demonstrirao neiskusni Zoran Mamić. Taj dodir majstora prepoznali su i novinari na presici nakon utakmice u Stuttgartu, dočekavši Keka gromoglasnim pljeskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivano teška utakmica u kojoj smo imali i sreće. Znali smo da ćemo biti pod pritiskom, ali i da ćemo imati šanse. Poentirali smo u pravom trenutku. Ponovit ću... Nemate pojma koliko sam ponosan. Ovo je veliki uspjeh za Rijeku i za cijeli hrvatski nogomet. Čestitke i svima u klubu. Idemo dalje. Neka ljudi slave, nama je u ponedjeljak nova utakmica", prenose Sportske novosti riječi junaka s Kantride.

"Najveća pobjeda u karijeri? Jedna od onih koje ostaju u srcu zauvijek. Imao sam sreće da sam u svom rodnom kraju osvajao naslove i odveo svoju zemlju na Svjetsko prvenstvo, ali ovo je uz tu priču, ovo ostaje u srcu zauvijek. Neka se slavi. Izbacili smo veliki smo klub. Bundesligaša. Stvorili smo momčad u kojoj dečki znaju da je ta momčad važnija od svakog pojedinca. Žao mi je što Dinamo nije prošao u Ligu prvaka pa da Hrvatska ima po jednog predstavnika u oba elitna europska natjecanja. Moja nagrada igračima? Neka im petak bude slobodan dan", poručio je na kraju Matjaž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od dvije tisuće navijača uživo je bordilo Rijeku u pohodu na Europsku ligu, a oni Riječani koji nisu mogli u Stuttgart okupili su se u centru grada gdje je njih nekoliko stotina utakmicu pratilo na videozidu.

Bakljada, kao ni u Njemačkoj, nije izostala, a navijači su proživjeli prvo trenutke sreće, pa drame nakon Stuttgartovih pogodaka te potpunu euforiju nakon što je Rijeka u 94. minuti zabila za 2:2 i izborila plasman u skupinu Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva je atmosfera vladala na Korzu, ali i u Stuttgartu, pogledajte u našoj fotogaleriji, a još luđe trebalo bi biti u noći na petak, kada se oko pola sata poslije ponoći junaci Rijeke vraćaju u svoj grad.

ŠALJITE NAM SLIKE SLAVLJA S ULICA RIJEKE NA E-MAIL:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

sport@portal.net.hr

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo