JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE: / Messi predvodio Argentince, Urugvaj napravio novi korak prema SP-u

Image
Foto: AFP/JUAN MABROMATA

U noći s utorka na srijedu u Južnoj Americi odigrane su četiri utakmice u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

30.3.2016.
9:18
AFP/JUAN MABROMATA
VOYO logo

Mreže su se najviše tresle u utakmici u kojoj je Čile kao gost s 4-1 pobijedio Venecuelu. Domaćini su, doduše, poveli u devetoj minuti golom Otera, a Čile je nakon toga preokrenuo rezultat zahvaljući dva pogotka Pinille. Treći i četvrti gol za Čileance postigla je njihova velika zvijezda Arturo Vidal.

Četiri gola postignuta su u utakmici Brazila i Paragvaja koji su odigrali 2-2. Paragvajci su kao domaćini stvorili vodstvo 2-0 do 49. minute, a Brazil je do boda stigao u samoj završnici. Prvo je na 2-1 smanjio Ricardo Oliveira u 79., a konačnih 2-2 postavio je Dani Alves u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurnu pobjedu na domaćem terenu ostvarili su Argentinci koji su s 2-0 pobijedili Boliviju. Gaučosi su poveli golom Mercada u 20., a drugi kod postigao je Messi iz jedanaesterca deset minuta kasnije.

Tri boda na svojem terenu osvojili su i Urugvajci koji su s 1-0 pobijedili Peru, a jedini gol djelo je Cavanija u 53. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovog, šestog, kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo vodeći na tablici su Urugvajci s 13 bodova, a isto toliko ima drugoplasirani Ekvador koji ima slabiju gol razliku. Treća je Argentina s 11 bodova. Brazilci su tek šesti s devet bodova.

Izravno na Svjetsko prvenstvo idu prve četiri momčadi, a peta pozicija donosi dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo