VRANJEŠ ZA NET.HR / Jurica Vranješ: 'Brekalo je napravio dva koraka nazad povratkom u HNL. Ja bih ga drugačije usmjerio da je moj igrač i postupio. Ima tu, uz željeni iskorak na EP, malo i sujete što nije uspio u Dinamu'

Bivši hrvatski nogometaš i reprezentativac Jurica Vranješ prokomentirao je za portal Net.hr najnovija nogometna događanja u HNL-u, ali i Premier ligi i Bundesligi. Dao je svoj osvrt i na slučaj Nenada Bjelice u Union Berlinu

31.1.2024.
6:32
VOYO logo

Bivši hrvatski nogometaš i reprezentativac Hrvatske Jurica Vranješ javio nam se jučer video putem iz Opatije kako bi prokomentirao najnovija HNL, ali i ostala nogometna događanja u Europi.

Image
Pozadina posudbe /

Josip Brekalo nikad nije mislio da će obući dres Hajduka: Prelomio je samo zbog jednog

Image
Pozadina posudbe /

Josip Brekalo nikad nije mislio da će obući dres Hajduka: Prelomio je samo zbog jednog

Josip Brekalo uvidio je da je njemu, za njega osobno - dobar put za biti članom reprezentacije Hrvatske za EP tako da ode na posudbu iz Fiorentine u Hajduk, a ne u "svoj" Dinamo, klub u kojem je igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, to je izazvalo pozornost javnosti, uzburkalo navijačke duhove. Iako nije čisti - izravni prebjeg Maksimir - Poljud, i ovakav je zvučan, posebno jer se radi o "dinamovcu" koji je bio na milimetar od povratka u klub.

"Svaka odluka između dva rivala donosi ono nešto - treće poluvrijeme. Naravno da je u Zagrebu nezadovoljstvo što takav igrač nije sletio u Zagreb, nego u Split, glavnog konkurenta. Naravno, znamo svi, pogotovo mi malo starija generacija koja prati nogomet, što se dogodilo kad je Joško Jeličić prešao iz Hajduka u Dinamo. I dan danas, koliko čujem, ima nekih problema kad dođe u Split. To je tako kod nas, nažalost, to se vuče jedno s drugim", rekao nam je Jurica Vranješ i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Jurica Vranješ u igračim danima.

"Sigurno je, prije svega, došao da napravi iskorak za EP, ali ima tu možda malo i sujete što nije uspio u Dinamu, pa ga je nagnulo da ode u glavnog konkurenta u Split. Slušajte, vidjet ćemo sve, na kraju se sve vidi na terenu. Nadam se da neće nikakvih problema privatno biti za njega u Zagrebu. To je jednostavno samo nogomet."

Vranješ je nahvalio Željka Sopića i dosadašnje učinjeno od strane kluba s Rujevice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željko Sopić radi odličan posao na klupi Rijeke. Ništa ne bi bilo bez predsjednika Damira Miškovića, odličnog predsjednika kluba koji se Sopiću ne miješa u posao i koji je pravi biznismen, ulaže svoje novce i tu mu treba skiniti kapu. Sopić i njegov stožer rade odličan posao i sve se to nadopunjuje s jednim predsjednikom koji ti ne stvara nikakav pritisak. Klub je tu gdje je jer ne mora, dok Hajduk i Dinamo moraju. I tu ja vidim najveću snagu od Rijeke".

Je li dolazak u Hajduk i povratak u HNL za Brekala korak naprijed iili nazad u karijeri?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko odlučuje za sebe, ali meni ako u 26., ako igrač nije teško povrijeđen, da se mora vraćati dva koraka unazad. Uz sav respekt i Dinamu i Hajduku, i Rijeci i Osijeku i HNL-u, ali u 26. gdje si ti prošao takve lige i klubove, u 26. da se vraćaš u HNL. Nadam se da će pogoditi s povratkom i da će otići na EP. Ja mu to stvarno želim, ali u ovoj jednoj situaciji ja bi drugačije odlučio i da je moj igrač savjetovao, usmjerio."

Pogledajte u priloženom videu gore o čemu smo sve s Vranješom razgovarali u skoro 13 minuta razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo