VESELI SE DOHI / On će biti najveći Dalićev oslonac u novom sustavu: 'Imamo trojicu najboljih veznjaka na svijetu'

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSEL

ostalim reprezentativcima uoči prijateljskih utakmica protiv Slovenije i Bugarske

23.3.2022.
15:27
Srecko Niketic/PIXSEL
VOYO logo

Iza Josipa Juranovića uspješna je nogometna sezona. Bivši igrač Hajduka ostvario je transfer karijere te je Legiju zamijenio škotskim Celticom. U kultnom klubu odmah je postao član prve postave, a zacementirao je i mjesto u udarnoj momčadi Vatrenih.

Image
PROŠAO KROZ DRASTIČNE PROMJENE /

Evo, gledamo i ne vjerujemo. Što se dogodilo Davoru Šukeru? Nismo ga vidjeli u ovakvom stanju još od Francuske '98

Image
PROŠAO KROZ DRASTIČNE PROMJENE /

Evo, gledamo i ne vjerujemo. Što se dogodilo Davoru Šukeru? Nismo ga vidjeli u ovakvom stanju još od Francuske '98

Juranović se priključio ostalim reprezentativcima uoči prijateljskih utakmica protiv Slovenije i Bugarske u Dohi. Desni bek Celtica i Hrvatske za HNS je otkrio kako se osjećao kada je prvi put zaigrao u kockastom dresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je malo neočekivano, nestvarno, ali kad sam dobio priliku htio sam je ugrabiti objeručke i ne puštati. Za moju je obitelj to bio veliki ponos, ali i radost i sreća, za mene osobno također. Hrvatska reprezentacija je ipak nešto najdraže, nešto što je uvijek u srcu", kaže Josip.

Veseli se nastupima u Dohi

Istaknuo je kako se veseli utakmicama u Dohi jer nemaju pritisak velikih utakmica te kako se veseli uživanju sa suigračima. Dalić neće moći računati na Brekala i Vrsaljka pa bi Juranović mogao dobiti i dobru minutažu protiv Slovenaca i Bugara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo kako će izbornik rasporediti snage, ali radujem se predstojećim utakmicama. Uvijek želim igrati što više. Sustav 3-5-2? Uvijek je dobro imati nekoliko sustava igre za prilagodbu našim, ali i protivničkim igračima. U 3-5-2 imate više kontrole u igri prema nazad, pogotovo ako stoperi znaju igrati, a naši stoperi itekako imaju kvalitete i mogu doprinijeti u napadačkoj igri. Jednako tako, imamo trojicu najboljih veznih igrača na svijetu, ako ne i više. S njima i cijela momčad automatski izgleda bolje", osvrnuo se i na najavu izbornika kako će isprobati novu sustav igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Celticu se sjajno snašao te je u 32 nastupa postigao četiri pogotka i tome dodao jednu asistenciju.

'Želje su jedno...'

"Iskreno, kad sam stigao u Glasgow bio sam malo skeptičan, pogotovo jer momčad prošle sezone nije osvojila ništa. Međutim, prvog dana trener mi je prišao i rekao mi: “Ovo je neki novi Celtic, želim te u njemu”. Automatski mi je izmamio osmijeh na lice, i od tad da ne spuštam s lica. Isplatilo se, prvi smo na prvenstvenoj ljestvici s tri boda više od Glasgow Rangersa. Po povratku iz Dohe odmah nas čeka veliki derbi, nudi nam se mogućnost odvajanja na šest bodova. Dakle, sve je u našim rukama. Grad je odličan, publika još bolja, suigrači nevjerojatni. Jedva čekam podignuti trofej sa Celticom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj se osvrnuo i na Svjetsko prvenstvo te otkrio kakve su ambicije:

"Želje su jedno, ali na Svjetsko prvenstvo moramo doći sa stavom da smo najbolji, a protivnici u skupini… Neka budu najlakši mogući da možemo otići što dalje. Bit će neobično jer je prvenstvo usred prvenstvene sezone. Iskreno, ne znam kako će to izgledati, ali ako budemo u dobroj formi to može biti i odlično".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo