JESTE LI SVJESNI KOLIKO JE ZAISTA DOBAR MATEO KOVAČIĆ? / Procurili su nestvarni podaci, Vatreni dominira u Premier ligi

Image

Njegova igra svakako daje identitet Chelseaju, a sigurno će to puno značiti i za hrvatsku reprezentaciju koja će vjerojatno u nekim varijantama taktiku morati krojiti po Kovinim sklonostima

24.2.2021.
14:43
VOYO logo

U derbiju večeri Lige prvaka između Atletico Madrida i Chelseaja u utorak pobjedu su na neutralnom terenu u Bukureštu uzeli Bluesi. Junak susreta bio je francuski centarfor Olivier Giroud koji je u 68. minuti sjajnim škaricama pogodio za pobjedu.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je solidnu utakmicu od prve minute za Chelsea, a izašao je u 74. minuti, kad ga je zamijenio Ziyech.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to još jedna solidna utakmica za Matea Kovačića koji se nametnuo kao sigurni člnak prvog sastava u momčadi Thomasa Tuchela. Njemački trener ne skriva svoje afinitete prema Kovačiću koji puno znači za dinamiku njegovog veznog reda.

Image
GIROUD SPEKTAKULARNIM ŠKARICAMA SRUŠIO ATLETICO: /

Oslabljeni Bayern demolirao Lazio usred Rima

Image
GIROUD SPEKTAKULARNIM ŠKARICAMA SRUŠIO ATLETICO: /

Oslabljeni Bayern demolirao Lazio usred Rima

Okomita opasnost

Koliko je Kovačić dinamičan i ofenzivno orijentiran igrač pokazuju podaci koji su izašli upravo prije utakmice Chelseaja i Atletico Madrida. Radi se o grafu na kojem su prikazani igrači koji najviše donose loptu prema naprijed, bilo da ju nose u nogama ili dodavanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je u samom vrhu Premier lige po obje statistike. Pogledajte graf:

Image

Sa svojom sjajnom igrom je nastavio i jučer. Dovoljno je reći da je imao dodavanja u zadnjoj trećini terena jednako koliko i cijela postava Atletica - 22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova igra svakako daje identitet Chelseaju, a sigurno će to puno značiti i za hrvatsku reprezentaciju koja će vjerojatno u nekim varijantama taktiku morati krojiti po Kovinim sklonostima. To znači da on nikako ne smije igrati na zadnjem veznom, već je idealan kao "osmica", gdje ga trenutno koristi Tuchel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je igrač koji je iznimno otporan na presing, uvjiek svjestan ima li igrača na leđima i koliko vremena ima za prijem lopte ili dodavanje. Izvrstan je na malom prostoru, a nekad možemo kod njega vidjeti i one "modrićevske" varke tijelom koje izbacuju iz ravnoteže. Jedini prigovor mu je što ne zabija puno golova, ali to primarno nije njegov posao.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo