Zna se kazna za Marija Mandžukića!

Britanski Guardian objavio je svoju listu favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva u Brazilu. Britanci, unatoč domaćinstvu, Brazil nisu postavili kao prvog favorita, a Hrvatska se nalazi na 14.

22.11.2013.
11:00
VOYO logo

Po Guardianu, prvi favorit SP-a je Španjolska.

"Ugled Španjolske je dosta pao u proteklom razdoblju zbog poraza u finalu Kupa Konfederacija, loših rezultata u prijateljskim utakmicama i ne baš uvjerljivih nastupa u kvalifikacijama, ali vjerujemo da će na glavnom turniru zaigrati kako znaju. Iako su u odnosu na SP 2010. slabiji i u napadu i u obrani, vezni red izbornika Vicentea Del Bosquea i dalje može kontrolirati utakmicu kao nitko na svijetu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi favorit prvenstva je domaći Brazil.

"I dalje se sumnja u snagu njihove obrane i sposobnost da izdrže pritisak igranja na domaćem terenu, pogotovo u okolnostima kad postoji i mogućnost prosvjeda za vrijeme natjecanja, ali na Kupu Konfederacija se pokazalo da izbornik Luiz Felipe Scolari stvara momčad koja bi svojoj zemlji mogla donijeti šesti naslov."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/aLEaGZ-U7jw

Treći favorit je Messijeva Argentina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon godina pokušaja da u momčadi naprave mjesta za što više napadačkih superzvijezda, izbornik Alejandro Sabella bio je dovoljno dalekovidan i odlučan da igru cijele momčadi podredi samo jednom igraču – Lionelu Messiju i popuni praznine u ostatku momčadi."

Predsjednik HNS-a Davor Šuker objavio je u petak na presici koju će kaznu dobiti Mario Mandžukić zbog isključenja koje je zaradio na utakmici Hrvatske i Islanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo, mogu vam reći da je Mandžukić dobio jednu utakmicu kazne i mi smo sretni što je tako završilo. Neće igrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu!' Među prvih pet su još Njemačka i Italija, dok se Hrvatska skrasila na 14. mjestu, oko zlatne sredine.

"U momčadi još postoje nedoumice oko središnjih i krilnih igrača, a Mario Mandžukić će vjerojatno biti suspendiran u prvim dvjema utakmicama Svjetskog prvenstva. Međutim, ovo je jako kvalitetna Hrvatska. Da nije bilo katastrofalne ere Igora Štimca, možda bi se izravno plasirali na Svjetsko prvenstvo. Puno toga će ovisiti i o tome hoće li novi izbornik Niko Kovač vratiti stabilnost momčadi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da se Bosna i Hercegovina našla na 19. mjestu od ukupno 32 reprezentacije, između Švicarske i Nigerije, uz objašnjenje.

"Jedini debitanti na prvenstvu imaju kombinaciju bogatog napadačkog talenta, ali s dosta obrambenih mana. Edin Džeko je dobar vođa napada, a Miralem Pjanić se tijekom proteklih godina razvio u igrača koji zna kontrolirati igru. Međutim, problem im može predstavljati mekana sredina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Španjolska 2. Brazil 3. Argentina 4. Njemačka 5. Italija 6. Nizozemska 7. Portugal 8. Kolumbija 9. Urugvaj 10. Francuska 11. Belgija 12. Čile 13. Engleska 14. Hrvatska 15. SAD 16. Rusija 17. Japan 18. Švicarska 19. Bosna i Hercegovina 20. Nigerija 21. Gana 22. Obala Bjelokosti 23. Meksiko 24. Ekvador 25. Kamerun 26. Grčka 27. Australija 28. Južna Koreja 29. Kostarika 30. Iran 31. Honduras 32. Alžir

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo