RABUZINOVO SUNCE IDE U ZAGREB / Sjajni Dinamo deklasirao Rijeku na Rujevici za dvostruku krunu!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Rijeka - Dinamo u finalu Kupa mogli ste pratiti na portalu Net.hr

22.5.2024.
15:41
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon osvojenog prvenstva nogometaši Dinama su slavili i u Hrvatskom kupu, poslije 0-0 u prvom susretu odigranom u Zagrebu, u uzvratu na Rujevici Dinamo je slavio protiv Rijeke 3-1 (2-0).

Hrvatski nogometni kup, uzvratna utakmica finala

Srijeda, 22. svibnja, početak u 18.00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka, stadion Rujevica

Rijeka - Dinamo 1:3 (Fruk 90' + 2'; Sučić 28', Baturina 42', Bulat 82')

Rijeka: Zlomislić - Smolčić, Radeljić (od 83. Galešić), Mitrović, Goda (od 56. Čabraja) - Selahi (od 72. Ivanović) - Pašalić, Hodža, Fruk, Pjaca (od 46. Janković) - Obregon (od 56. Marić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo:  Nevistić - Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile-Catherine, Ogiwara (od 75. Petković) - Sučić (od 46. Rog), Mišić, Ademi (od 80. Kulenović) - Baturina (od 75. Bulat), Petković (od 86. Vidović), Hoxha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Dinama Sergej Jakirović na teren je poslao momčad bez klasičnog desnog krila, na toj poziiji je na papiru bio Baturina , a najistureniji su Petković i Hoxha. Kod Rijeke nije bilo iznenađenja, Sopić je na teren poslao najjaču momčad, sa Zlomislićem na golu.

Domaćini su prvi opasnije zaprijetili u trećoj minuti kada je nakon kornera s 18 metara pucao Fruk, a lopta je na putu do gola pogodila Pjacu i promijenila smjer, ali Nevistić je bio spreman. Rijeka je nakon toga nastavila pritiskati Plave, ali nije uspijevala stvoriti piliku, dok se Dinamo nije uspijevao nametnuti. Ponovno je pred golom Plavih bilo jako opasno u 13. minuti kada je opasno s ruba šesnaesterca pucao Marco Pašalić, a Nevistić je to obranio. Pet minuta nakon toga još jedna dobra šansa za Rijeku - nakon kornera Radeljić je bio najviši u skoku, ali njegov pokušaj odlazi iznad gola.Dinamo je prvi put zaprijetio u 24. minuti. Petković se tada nakon akcije s Ademijem probio u šesnaesterac i pucao s desetak metara, a Zlomislić zaustavio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U 28. minuti Dinamo je poveo, za 0:1 zabio je Petar Sučić preciznim udarcem s desetak metara iskosa nakon sjajne akcije Petkovića i Hoxhe. Nekoliko minuta nakon toga Dinamo je mogao dotući Rijeku , ali Sučić se spetljao u šesnaestercu i golman Rijeke je pokupio loptu. U 40. Dibnamo je imao još jednu sjajnu šansu - Baturina je prošao po lijevoj strani i ubacio, a Petković Pucao glavom, no Zlomislić to akrobatski brani.

Golman Rijeke ništa nije mogao u 42. minuti kada su Plavi stigli do novog gola. Za 0:2 zabio je Baturina sjajnim udarcem s 18 metara, a do kraja prvog dijela više nije bilo zanimljivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod poluvremenom su oba trenera napravila po jednu zamjenu. Kod Rijeke je Janković zamijenio Pjacu, a kod Dinama je Rog ušao umjesto Sučića koji je imao žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvu zanimljivost u drugom dijelu čekalo se do 51. minute kada je Smolčić probio stranu i ubacio, ali nije do bilo opasno po Nevistića. Tri minute nakon toga glavom iz dobre pozicije pucao je Obregon, ali njegov udarac odlazi preko grede. U 60. s desetak metara glavom je pucao Marić, no Nevistić je ulovio loptu bez problema. Vrlo brzo nakon toga, u 62. minuti, prilika na drugoj strani - Hoxha je pucao s ruba peterca, a loptu s crte izbacuje Smolčić.

U 72. je Dinamo imao jako dobru šansu, Hoxha je izbio sam pred Zlomislića i pucao, no golman Rijeke brani njegov udarac. U završnici nije bilo puno dobrih nogometnih poteza, igralo se tvrdo i nervozno, a posebno napeta bila je klupa Rijeke koja je žestoko prigovarala na skoro svaku sudačku odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 82. minuti Dinamo je trećim golom 'dotukao' Rijeku. Zabio je Bulat s otprilike šest metara nakon briljantnog proigravanja Petkovića. Do kraja utakmice Rijeka je uspjela stići doutješnog pogotka, u drugoj minuti sudačke nadoknade krasno je zabio Fruk iz slobodnog udarca i susret je ubrzo nakon toga završen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo