SKANDAL / Hoće li nakon uhićenja Platinija Katar dobiti zabranu održavanja svjetskog prvenstva?

Hoće li nakon uhićenja Platinija Katar dobiti zabranu održavanja svjetskog prvenstva?

18.6.2019.
19:59
VOYO logo

Zbog sumnje da je umiješan u korupciju prilikom dodjele Svjetskog prvenstva Kataru uhićen je bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini.

I dok se on nalazi u pritvoru u Francuskoj, postavlja se pitanje hoće li najnoviji skandal utjecati na održavanje svjetske smotre 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platini je u prostorije francuske policije doveden zbog sumnje da je primio mito za dodjeljivanje domaćinstva Svjetskog prvenstva Kataru. Njegovi odvjetnici kažu da nije uhićen, već je samo an razgovoru.

"Michel Platini, nakon što je saslušan prošle godine u istoj istrazi prošle godine, trenutno je na ispitivanju u policiji zbog tehničkih razloga. Ovo nije uhićenje jer Platini je na saslušanju kao svjedok. Iskreno i precizno je odgovorio na sva pitanja", poručili su odvjetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupko nogometnog skandala koje raspliće se već godinama. Platini se tajno sastajao s predsjednikom Azijske nogometne federacije tek nekoliko dana prije nego što je odluka o domaćinstvu pala na Katar. Bin Hammam je doživotno izbačen iz nogometa, a to je bio tek početak čišćenja korumpirane UEFA-e.

"Volio bih se baviti samo nogometom, ali sve više glumimo policiju", kazao je Platini u listopadu 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Platini je skupa s bivšim šefom FIFA-e, Seppom Blatterom, već dobio zabranu bavljenja nogometom na osam godina, ali u zatvoru nisu završili. A hoće li nakon svega Katar dobiti zabranu održavanja svjetskog prvenstva?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na arapskom poluotokou stadioni se ušminkavaju, ali kladionice su uvjerene, najizgledniji kandidat za domaćina prvenstva 2022. godine, sada je - Engleska. Pravno, promjena domaćinstava teško će se izvesti.

"Smatram da će to FIFA prosmatrati sa strane vrlo lukavo, pažljivo, ali da će vrlo teško svoju odluku promijeniti. S obzirom da je jako puno nov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ca u nogometu danas, a FIFA živi od sponzora i TV prava, dogodit će se da će sponzori sve više i više otkazivati FIFA-i suradnju", rekao je Davor Radić, pravni stručnjak za nogomet.

Protiv prvenstva u Kataru je gotovo cijeli nogometni svijet, osim Katarana. Može li najnoviji skandal dovesti do presedana u svjetskom nogometu? Doznati bi se trebalo vrlo brzo jer prvenstvo je na rasporedu za tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo