POSEBNI SU / Talijani se ne mogu prestati čuditi splitskim navijačima: '17 tisuća hrvatskih fanatika s tribina je gurnulo Hajduk prema finalu i izbacilo Milan'

Image
Foto: PIXSELL

Talijanski Gazetta dello Sport, objavio je članak pod naslovom 'Nesreća i naivnost uzeli su Milanu finale, u koje je Hajduk gurnulo 17 tisuća navijača'

22.4.2023.
8:51
PIXSELL
VOYO logo

Juniori Hajduka plasirali su se u finale UEFA Lige prvaka mladih svladavši u polufinalu u Ženevi Milan s 3-1 (0-0) te će u ponedjeljak igrati za naslov s vršnjacima iz nizozemskog AZ Alkmaara.

Golove su za Hajduk zabili Jere Vrcić (51'), Rokas Pukštas (61') i Šimun Hrgović (76'), dok je za Talijane zabio Kevin Zeroli (83').

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTRAJATI ĆE TO DUGO U NOĆ /

Pogledajte veliko slavlje mladih nogometaša Hajduka s navijačima

Image
POTRAJATI ĆE TO DUGO U NOĆ /

Pogledajte veliko slavlje mladih nogometaša Hajduka s navijačima

'Nesreća i naivnost uzeli Milanu finale'

Talijanski Gazetta dello Sport, objavio je članak pod naslovom "Nesreća i naivnost uzeli su Milanu finale, u koje je Hajduk gurnulo 17 tisuća navijača".

"Nakon dobrog prvog poluvremena, Milan je u drugom poluvremenu platio zbog previše nepažnje u obrani te primio tri gola. Onaj koji je pred kraj zabio Kevin Zeroli bio je beskoristan. Tako se san Rossonera završio na korak do cilja. Milan se borio i pokušavao, ali bez finala je ostao nakon što su za Hajduk u kratko vrijeme u drugim poluvremenu zabili Vrcić, Pukstas i Hrgović", napisali su talijanski novinari pa nastavljaju o sastavima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obje strane gledali smo 4-3-3, ali su Vrcić, Antunović i Brajković bili bolji od Milanovog ofenzivnog trojca Cuenca-Sia-El Hilali. Baby Rossoneri igrali su pod budnim okom velikana Paola Maldinija i nakon pola sata imali najveću priliku za gol vrijedan finala. Međutim, Cuencin udarac glavom je Hajdukov golman Buljan odbio u prečku."

'17 tisuća hrvatskih fanatika gurnulo Hajduk prema finalu'

Ipak, Hajdukovi juniori imali su nešto što Milan nije imao, a to je velik broj navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"17 tisuća hrvatskih fanatika s tribina je gurnulo Hajduk prema finalu. Vrcić je zabio prvi gol, a El Hilali zamalo izjednačio odmah zatim, ali je umjesto gola pogodio Buljana. Cuenca je također morao zabiti u 60. minuti, ali je njegova lopta iz voleja blokirana na gol-crti. Hajduk je to kaznio tako što je iskoristio dvije greške obrane Milana.

Prvo je Pukstas zabio glavom u 69. minuti, a šest minuta kasnije kapetan Coubis je pogrešno procijenio situaciju, a Hrgović je njegov poklon pretvorio u 3:0 za Hajduk. Zeroli je smanjio sedam minuta prije kraja, nakon čega je krenuo završni juriš Milana, ali ostalo je premalo vremena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo