ZLATO IDE U BIH / Europsko prvenstvo DiaEuro: Hrvatski futsal tim osoba s dijabetesom osvojio broncu

Image
Foto: PR

Hrvatska futsal reprezentacija osoba s dijabetesom večeras slijeće u zračnu luku Franjo Tuđman

26.7.2019.
11:48
PR
VOYO logo

Hrvatska futsal reprezentacija osoba s dijabetesom osvojila je treće mjesto na prestižnom europskom prvenstvu – DiaEuro, koje se ove godine održava u Kijevu, u Ukrajini. Zlato je ove godine pripalo reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a srebro domaćinima – Ukrajincima.

''Ovogodišnji turnir bio je pravi spektakl. Ponosni smo što se naša momčad vraća kući s još jednom medaljom oko vrata. Uz natjecateljski karakter, cilj ovog turnira je osvijestiti javnost o dijabetesu, no iz drugog kuta. Drugim riječima, želi se odaslati poruka međusobne kompatibilnosti i dobrobiti koju sport donosi u regulaciji šećerne bolesti'', poručili su iz zagrebačkog dijabetičkog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedan važan događaj će ostati u srcima DiaEuro Teama Croatie i Zagrebačkog dijabetičkog društva, a to je susret u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Kijevu s veleposlanicom Anicom Djamić, koja je osobno svojim dolaskom sudjelovala na utakmici protiv Bugarske te na finalnoj, protiv Portugala. Također. susreli su se s legendom hrvatske nogometne reprezentacije, dugogodišnjim kapetanom, Darijom Srnom.

''Ojačani njihovim riječima, doista vjerujemo da možemo biti ambasadori i pozitivan primjer mladima u uspješnom spajanju sporta i dijabetesa!'', poručilli su iz zagrebačkog dijabetičkog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt DiaEuro, originalnog naziva “The European Futsal Championship of People with Diabetes – DiaEuro“ nastao je 2012. godine na inicijativu Ukrajinskog dijabetičkog saveza. Riječ je o europskom natjecateljskom prvenstvu u futsalu koji okuplja osobe s dijabetesom. Glavna nit vodilja cjelokupnog projekta jest poruka javnosti da dijabetes nije prepreka u bavljenju sportom.

Hrvatska je sa svojom futsal reprezentacijom, mladim entuzijastima koji boluju od šećerne bolesti tipa 1, dionik ovog respektabilnog projekta od samog početka. Upravo je zbog ove momčadi naša zemlja bogatija za  ukupno 7 medalja: zlata iz Ukrajine 2012. godine, tri bronce iz Zadra 2013., Mađarske 2015. i Rumunjske 2016. godine, zlata iz Rumunjske 2017., srebra iz Slovačke 2018. godine te ovogodišnje bronce iz Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska futsal reprezentacija osoba s dijabetesom i delegacija Zagrebačkog dijabetičkog društva slijeće na zračnu luku Franjo Tuđman večeras u 22.10 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo