ODBROJAVANJE / Do Eura je 50 dana, stiže velika novost za navijače: Kako ne upasti u zamke?

U 10 njemačkih gradova 24 reprezentacije odigrat će 51 utakmicu. Na vruće ljeto u Njemačkoj Hrvati su već spremni

25.4.2024.
20:05
VOYO logo

Odbrojavanje je počelo, 50 je dana do početka Eura, najmasovnijeg navijačkog prvenstva Ludi nogometni lipanj stiže: na njemačkim stadionima slavit će gotovo tri milijuna navijača, 12 milijuna bit će ih po gradovima. Gotovo 100.000 kockica okupirat će Berlin, više od 30.000 hrvatskih navijača bit će u Hamburgu i Leipzigu. U svim gradovima organizirane su fan zone, ali i masovna okupljanja navijača. Nijemci poseban naglasak stavljaju na sigurnosti.

Image
USVOJENI PRIJEDLOZI /

HNS objavio koliko su zaradili u 2023., kao i koliko je u planu biti u plusu 2025.

Image
USVOJENI PRIJEDLOZI /

HNS objavio koliko su zaradili u 2023., kao i koliko je u planu biti u plusu 2025.

"Sa mnom je ovdje u Leipzigu bio predsjednik policije, mogu samo reći ovdje su izrazito alergični na riječ pyro, znači pirotehnika. Ovdje izuzetno loše prihvaćaju, sigurno onaj tko zapali baklju će sigurno biti na neki način procesuiran. To je informacija koju sam dobio prije dvije minute", poručuje nam Tomislav Mileis iz Hrvatskog navijačkog veleposlanstva Mi Hrvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim navijanja na trgovima i stadionima, stiže jedna novost. Modrića, Gvardiola i Kovačića će, uz Dalića, na treningu moći bodriti i navijači.

"Mi ćemo 10. lipnja imati otvoreni trening u Noerepingu koji je zamšiljen kao promocija nogometa. Mi ćemo obavijestiti naše navijače o potencijalnoj mogućnosti jednog manjeg kontingenta ulaznica koje bi HNS distribuirao za taj otvoreni trening, mimo toga reprezentacija će htjeti svoj mir", tvrdi Tomislav Pacak, glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadovezao se Jurica Jurjević, voditelj Odjela za sigurnost HNS-a: "Postojat će neke specifičnosti na ovom prvenstvu i u načinu putovanja mi ćemo na sve tri utakmice ići autobusom jer je to auto destinacija, da se izbjegne taj nepotreban odlazak avionom, gubljenje vremena."

Image
Foto: Pixsell

Za sve koji neće navijati u Njemačkoj, punih 30 dana to mogu činiti u Hrvatskoj. Službene fan zone bit će na Trgu bana Jelačića, splitskom Zvončacu do kojeg će navijači moći besplatnim prijevozom. Interes je golem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogovoreno je i službeno potvrđeno od strane grada Zagreba, i grada Splita. S Osijekom su još pregovori, nadamo se da će i grad Osijek prepoznat tu priliku za organizaciju", rekao je Vedran Pajić iz Hrvatskog navijačkog veleposlanstva Mi Hrvati.

Mnogi žele iz prvih redova vidjeti nogometne majstorije Vatrenih. Znaju to i preprodavači, koji ulaznice nude za astronomske cifre - čak i do 1000 eura. Bez cjenkanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo o tome obavijestili i UEFA-u kao organizatora natjecanja i nadlažne institucije, jer se mi kao savez protiv toga ne možemo boriti, ali možemo poručiti navijačima da ne koriste te platforme", dodaje Pacak.

U deset njemačkih gradova, 24 reprezentacije borit će za trofej: težak osam kilograma, napravljen je od čistog srebra. Visok je 60 centimetara i otići će u ruke najbolje nogometne momčadi u Europi - navijači priželjkuju da to bude upravo Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo