EDIN SLIJEPI: / Bosanski dijamant se ovom nije nadao

Image
Foto: AFP

Ugledni američki ESPN analizirao je polusezonu u Serie A, a kao najveći promašaj dosadašnjeg dijela talijanskog prvenstva ESPN je izabrao napadača Rome Edina Džeku.

25.12.2015.
17:00
AFP
VOYO logo

Edin Džeko ovoga je ljeta prešao iz Manchester Cityja u Romu. Međutim, reprezentativac BIH nije oduševio. U 21 odigranoj utakmici u svim natjecanjima, Džeko je zabio svega 5 golova. Puno premalo za napadača takvog kalibra od kojeg se puno toga očekuje u dresu Vučica.

"Džeko je zabijao u pobjedama nad Juventusom i Laziom te u porazu od Barcelone u gostima, ali ovaj napadač je za Romu trebao biti ono što je za ovaj klub bio Gabriel Batistuta u sezoni 2000./01. kada su posljednji put osvojili naslov. Džeko je postao poznatiji po promašajima nego po golovima, a postigao je samo tri gola u ligi. Navijači su ga počeli zvati "Edin Cieco" (Edin slijepi)", piše ESPN, te dodaje da se puno više očekivalo od bosanskohercegovačkog napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Higuain najbolji

Očekivano, za najboljeg igrača prvog dijela sezone izabran je najbolji strijelac lige, napadač Napolija Gonzalo Higuain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je Lionel Messi u Španjolskoj i u Ligi prvaka, to je Higuain u Italiji. U Seriji A on je na prvom mjestu, a ostali su daleko iza", rekao je trener Intera Roberto Mancini nakon što je Higuain s dva gola donio pobjedu Napoliju protiv milanskog kluba. U 17 utakmica zabio je 16 golova."

Fiorentina i Kalinić hit

ESPN piše i kako je najbolje pojačanje dosadašnjeg dijela sezone u Serie A Miranda iz Intera, a u toj konkurenciji ESPN navodi i Nikolu Kalinića, najboljeg strijelca Fiorentine koja ga je dovela iz Dnjipra za samo pet i pol milijuna eura. Kalinić je ove sezone u prvenstvu zabio 10 golova, ukupno 11 u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo su Kalinić i Fiorentina najveće iznenađenje prvenstva za koje ESPN piše i da ga osvoji Juventus, neće biti dosadno kao prethodna četiri koja je lako osvojio torinski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo