'Komentar nije potreban' / Dugo ga nismo čuli: Zdravko Mamić oglasio se na Instagramu, poslao poruku Dinamu

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Dinamo je zahvaljujući naslovu prvaka i Kupu, kao i četvrtfinalu Europa lige, izborio prestižni rezultat na ljestvici najuspješnijih klubova u 2021.

21.1.2022.
10:05
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Ugledni institut IFFHS u svom je izračunu uvrstio najbolji hrvatski klub na šesto mjesto najuspješnijih svjetskih klubova u 2021. godinI. Još impresivnije, Dinamo je treći na listi europskih klubova.

Ispred 'Modrih' nalaze se samo engleski prvak i europski prvak, odnosno Manchester City i Chelsea. Velika je čast što se Dinamo nalazi u društvu najprestižnijih i najbogatijih nogometnih momčadi na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom tog uspjeha javio se bivši izvršni direktor Dinama, Zdravko Mamić. 'Gazda' se trenutno nalazi u Bosni i Hercegovini, gdje je otišao nakon što mu je izrečena zatvorska kazna zbog izvlačenja novca iz Dinama. On se oglasio na Instagramu povodom Dinamovog uvrštenja u prestižno društvo.

"Komentar nije potreba, Međunarodna agencija za povijest i statistiku nogometa je sve rekla! Ajmo Dinamo!" 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo bolji od Bayerna i Real Madrida

U izračun IFFHS je koristio rezultate momčadi u domaćim i međunarodnim natjecanjima unutar kalendarske godine. U obzir su dolazila samo natjecanja službeno priznata od nacionalnog saveza, UEFE-e i FIFA-e. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu ljestvice nalazi se aktualni južnoamerički prvak, Palmeiras s 322 boda. Zanimljivo, iza njih je njihov suparnik Atletico Mineiro s 313 boda. Na trećem mjestu nalazi se prvak engleskog Premiershipa, Manchester City s 300 bodova.

Naslov europske Lige Prvaka nije bio dovoljan Chelseaju za mjesto u prvih tri. S 289 bodova, Chelsea je izjednačen s još jednim latinoameričkim klubom, Flamengom. Dinamo se nalazi iza njih, na šestom mjestu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvih deset zatvaraju Bayern Munchen s 271 bodom, Real Madrid s 262, Ajax s 261 i još jedan brazilski klub, Athletico Paranaense s 252 boda.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo