Dinamovci prevarili Helsinkijevog špijuna!

Loša igra Dinama u prvenstvenoj 2:0 pobjedi protiv Intera ima i svojih dobrih strana.

25.7.2011.
14:02
VOYO logo

"Atmosfera u subotu nije bila naročita, nije se mnogo moglo vidjeti. Inače, znamo sve o Dinamu, u subotu je odmarao neke igrače", pričao je Helsinkijev špijun Juho Rantala nakon odgledanog susreta s Interom.

Nije to bila lijepa utakmica. Dinamo je za svoju igru nekoliko puta nagrađivan zvižducima tribina, na koje je u 1. kolu HNL-a stiglo oko 1.500 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je spoj mladih kao Badelj, Vrsaljko i Kovačić te iskusnih igrača", kazao je Finac čija je momčad u prvenstvu iznenađujuće izgubila od Jara.

"To nas ne brine. Dinamo je favorit, iskusniji je u Europi, ali mi smo puno bolji nego prošle godine i optimisti smo. Dojam je da su Dinamo i Helsinki slični, dominantni u svojim ligama, nadam se da ćemo mi biti dominantniji protiv Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini mi se da će više šanse za prolaz imati klub koji bude bolji u defenzivi koja nam u našim ligama nije potrebna", zaključio je Rantala.

Dinamo u utorak putuje u Helsinki gdje u srijedu igra prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka. Protivnika su već dobro 'prostudirali', a strateg plavih dobro ga je nahvalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HJK je ekipa koju su mi suradnici gledali uživo, a ja puno video zapisa i radi se o ekipi koja je dominantna u Finskoj. Igraju napadački nogomet, imaju puno igrača u završnici i ostvarili su fascinantan rezultat u 2. pretkolu", kazao je Kruno Jurčić i izdvojio koga je osobito uočio u momčadi Helsinkija.

"Dva-tri pojedinca svakako odskaču, prije svih vezni Bah i Pukki u napadu. Ekipa su koja igra nogomet od noge do noge, a imaju i faze kada igraju "engleski" nogomet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčić se nada da će pristupom kakvog su imali u Bakuu moći itekako parirati Fincima.

"Mi smo bitni. Bitno je da ponovimo pristup iz Bakua uz neke finese u realizaciji i uz dužan respekt prema Helsinkiju idemo u Finsku s velikim optimizmom. Hoću ići u Helsinki riješiti priču oko prolaska", ističe strateg Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Kovačić nakon utakmice protiv Intera dobio je mnogo pohvala, a Jurčić je kazao kako bi mladić mogao očekivati minutažu u srijedu.

"Naravno da mi gode pohvale, no ja sam čvrsto na zemlji, a trener i svi suigrači mi u tome puno pomažu. Protiv Intera sam odigrao solidnu utakmicu i čekam novu priliku", rekao je Kovačić, a o sljedećem protivniku govori s poštovanjem, no optmističan je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Helsinki je samo jedna prepreka u našem cilju, a to je Liga prvaka. Respektiramo ih, no idemo u Finsku po pobjedu".

Dinamov zdravstveni karton nije loš, no još se ne zna hoće li Leandro Cufre biti spreman za gostovanje u Skandinaviji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na toliko umjetna trava napreduje, osjećaju se posljedice i nije to kao pravi teren. Umjetna trava nema proklizavanje kao prirodna i sigurno će igrači nakon utakmice u Finskoj osjećati bolovi u listovima, koljenima i ligamentima", zaključio je Jurčić.

specijal-201102150360004-Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107220541006 arti-201107220676006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo