MRTVA TRKA ZA PRVAKA / Dinamo se digao, Rijeka malo usporila: 'Sopić je upalio 'alarm' i to je dobro za Rijeku, a to što igraju prije Riječana 'Plavima' može biti dvosjekli mač'

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Robert Špehar najavio je za portal Net.hr 31. kolo u kojem vodeća Rijeka dočekuje Goricu, a Lokomotiva drugoplasirani Dinamo. Dva vodeća hrvatska kluba neće imati lagan posao. Mrtva HNL utrka za prvaka se nastavlja

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

19.4.2024.
11:49
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka i Dinamo nastavljaju svoju mrtvu utrku za naslov prvaka Hrvatske. Do kraja je još 6 kola, a u 31. Rijeka u nedjelju dočekuje na Rujevici Goricu od 19.30, dok Lokomotiva od 17.00 u Kranjčevićevoj igra protiv Dinama. Situacija je prilično jasna. Bijeli s Rujevice imaju +2 u odnosu na Dinamo. Hajduk je zaostao na trećoj poziciji.

Image
HNL U TRENDU /

Dinamo objavio kako ide prodaja ulaznica za Lokose, Rijeka rasprodala Rujevicu

Image
HNL U TRENDU /

Dinamo objavio kako ide prodaja ulaznica za Lokose, Rijeka rasprodala Rujevicu

Lokomotiva se bori za Europu. Na 5. su poziciji sa bodom manje od Osijeka. Gorica je na 6. mjestu i ima čistu situaciju što se tiče ostanka, ali Varaždin diše za vratom sa dva boda manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka i Dinamo, stoga, neće imati lagan posao. Nešto će se pitati i suparnike koji itekako mogu pomrsiti im računicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica će u nedjelju biti prva od šest prepreka na putu Rijeke prema željenom naslovu prvaka, a nogometna javnost u Lijepoj našoj, ali i u dijaspori, sa zanimanjem će pratiti mogu li Turopoljci biti “crna mačka” za klub s Kvarnera kao što su znali biti sve do ove sezone, kada su izgubili dosadašnja tri međusobna dvoboja?

Dotad je Gorica imala bolji međusobni skor, jer je od ljeta 2018. i ulaska u elitni rang hrvatskog nogometa 10 puta pobjeđivala Rijeku, uz sedam poraza i tri remija. Sada su Riječani izjednačili u pobjedama na 10-10, ali ne mogu najmirnije spavati kada znaju da su ih Goričani na njihovom stadionu svladali već pet puta u 11 dvoboja. Sopić je upalio "alarm" i to je dobro za Rijeku, tvrdi Robert Špehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je, s druge strane, za Dinamo u ovoj polusezoni baš prava crna mačka. Igrali su dosad zagrebački plavi dva puta i u oba nisu dobili. U prvom na otvaranju proljetnog dijela sezone, Jakiroviću je pao mrak na oči kad je vidio što mu rade Duje Čop i društvo. Stajalo je na semaforu u Maksimiru 3-0 tog 23. siječnja, a 10. veljače u Kranjčevićevoj je završilo 2-2.

Robert Špehar, 9. najbolji strijelac HNL-a ikad s 86 golova na vječnom golgeterskom kontu, najavio nam je nastavak borbe Rijeke i Dinama za naslov prvaka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gorica je promjenom trenera malo živnula. Rezultatski su rasterećeni. Mogu sigurno biti opasni. Rijeka pobjeđuje, iako se u posljednjih nekoliko utakmica primjećuje se kod igrača Rijeke mali, neću reći umor, ali pobjede im nisu bile vjerojatno i kako bi sami Riječani htjeli. Ali, igraju pred svojom publikom i mislim da su veliki favoriti i puno su bližetri boda nego Goričani, ali sve je moguće. Može i Lokomotiva iznenaditi Dinamo. Ne bi bilo prvi put", kazao nam je u uvodu Robert Špehar.

Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

"Dinamo nije u ovoj polusezoni još našao recept za pobjedu protiv Lokomotive. Moramo znati da će Lokomotiva sigurno igrati za sebe, bez obzira na priče. Znam, uvijek će se pričati Lokomotiva, Dinamo itd. Lokosi su poput Goričana rasterećeni nekog presinga da moraju, ali s jače izraženim ambicijama jer su u igri za Europu. To je vrlo nezgodno za bilo kojeg suparnika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je tu igrača koji se u Lokomotivi žele dokazati i nametnuti u samom Dinamu. Bit će našpanani Lokosi do maksimuma. Silvijo Čabraja i u ovoj sezoni radi jako dobar posao. Ima i rezultat i dobro promovira i razvija mlade igrače, od čijih prodaja klub, naposljetku i živi. Ni Dinamu, ali ni Rijeci, neće biti lako osvojiti tri boda.

"Dinamo se digao, Rijeka kao da je malo usporila, kao da je riječki stroj malo, malkec, usporio, ali velike momčadi naslove osvajaju na malim utakmicama i to pobjedama 1-0. Onako, minimalno. Vidim da je i Željko Sopić bacio jedan alarm i mislim da je to dobro napravio na prošloj utakmici, kad je rekao da se ne želi sakrivati iza rezultata. Napravio je dvije zamjene na zadnjoj utakmici. Mislim da je to svjesno napravio, jer je osjetio to malo usporavanje. Zna da će morat do kraja dobiti sve, jer nemaju poput Dinama pravo na kiks, na uspavljivanje niti jedne sekunde."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki je bod u igri. Svaki kiks može biti koban. Mogućnosti i manevri za popravak svedeni su na minimum, jer završnica je sezone. Isto tako, kako Dinamo do kraja igra prije Rijeke, u nedjelju po prvi put u ovoj sezoni može zasjesti na prvo mjesto.

"Psihološki takvo što, naravno, može biti bitno i svojevrsni pritisak, ali niti Rijeka, kao niti Dinamo, ne smiju gledati jedan drugog, jedni na druge, nego samo sebe, da 90 minuta odigraju što bolje, koncentriranije. Pogotovo Rijeka koja ima čistu računicu. Isto tako, Dinamo ako ne bude pobjeđivao, ništa od tog psihološkog momentuma, nego će im se zakomplicirati sve i takvo što bi bio veliki psihološki plus Rijeci da iskoristi za odmak. Znači, Dinamu psihološki trenutak može biti plus, ali i dvosjekli mač", završio je Robert Špehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOSTOVANJE SILVIJA ČABRAJE U STUDIJU NET.HR: Pogledajte što nam je hit trener HNL-a sve rekao, o čemu je govorio u razgovoru koji je izazvao interes javnosti

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo